Szegedi Arcok

Éjszaka a múzeumban szegedi módra – Múzeumok Őszi Éjszakája, ahol a történelem megelevenedik előtted

Emlékeztek az Éjszaka a Múzeumban című Ben Stiller vígjátékra? Ahol az éj leple alatt életre kelnek a múzeum kitömött állatai, és a diorámákban kiállított emberek bábui? Ha ilyen fantasyba illő elemeket ugyan nem is ígér a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakája október 10-én, szombaton, mindenképp érdemes ellátogatnia az eseményre a kultúra kedvelőinek, mert exkluzív kulisszatitkokra derül majd fény a tárlatvezetések során, egy másik világ tárul a látogató elé a csillaglesen, és nem utolsó sorban a vállalkozókedvű vendégek részt vehetnek egy izgalmas múzeumi nyomozásban is.

Fogas Ottó a Móra Ferenc Múzeum igazgatója elárulta a Szeged365.hu kérdésére, hogy a járványhelyzet miatt szükségszerű volt néhány biztonsági intézkedés bevezetése a múzeumban, mint például a látogatói csoportok számának korlátozása maximum 15 főre, vagy a programok kialakításánál a nagy terek preferálása, ahol az emberek könnyen tarthatják a távolságot egymástól. Ezek a biztonsági intézkedések azonban nem befolyásolják a szervezőket abban, hogy színvonalas és kulturális élményekben gazdag éjszakával kápráztassák el a szegedi közönséget.

Fotó: kultura.hu

Az idei Múzeumok Éjszakája Szegeden két helyszínen zajlik: az este folyamán a Móra Ferenc Múzeum és a Vár kiállításait tekintheti meg a közönség: a Természettudományi, a Szeged helytörténeti, a Móra a rengetegben kiállításokat, melyeket minden szegedinek látnia kell, megspékelve két időszakos tárlattal, mely egyike a Gábor Áron Rézágyúja, a másik pedig a Díszteremben bemutatott Munkácsy kiállítás. Jó idő esetén, – és előreláthatólag az lesz – , a Móra Ferenc Múzeum tetején lévő kilátó izgalmas csillaglesre hívja az érdeklődőket, s ha többet akarsz tudni az égi fényekről szórakoztató, ismeretterjesztő előadások egészítik majd ki a programokat.

Móra Rengeteg kiállítás

Ha pedig tombol benned a kalandvágy, és szereted az agyat megmozgató fejtörőket, mindenképp jelentkezz a múzeum detektívjátékára, mely keretében felderítheted a múzeum aktuális kiállítótereit, és sok hasznos információhoz juthatsz velük kapcsolatban.

Fotó: kultura.hu

A Múzeumi Őszi Éjszakára nem szükséges előzetes regisztráció, de Fogas Ottó ettől függetlenül javasolja a látogatóknak, hogy jelezzék részvételi szándékukat, vagy a múzeum honlapján, vagy Facebook oldalán a szervezők felé.

Az alábbiakban hallgassátok meg Fogas Ottó múzeumigazgató programajánlóját a szombati Múzeumok Őszi Éjszakájáról:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb