Közélet

Operatív Törzs: járványügyi gócpont alakult ki Tiszaújvárosban és megnyitják a Cered-Tajti határátkelőhelyet

Járványügyi gócpont alakult ki Tiszaújvárosban, mondta el Müller Cecília és megnyitják a Magyarország és Szlovákia közötti Cered-Tajti határátkelőhelyet, számolt be róla Gál Kristóf az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.

JÁRVÁNYÜGYI GÓCPONT ALAKULT KI TISZAÚJVÁROSBAN

Járványügyi gócpont alakult ki egy tiszaújvárosi építkezésen, 1717 koronavírus tesztből 242 pozitív lett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kórház felkészült a betegek fogadására, a városból egy embert ápolnak az intézményben – közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.

Csütörtöktől új, dinamikus adatszolgáltatást nyújtanak a kórházak a járványhelyzetről. A pandémia második hullámában fontos a naprakész információk begyűjtése a szükséges intézkedések, a védőeszközök eljuttatása és a kórházak kijelölése miatt – mondta Müller Cecília.
Jelenleg 993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen – tette hozzá.

Fotó: koronavirus.gov.hu

HÉTFŐN MEGNYÍLIK A CERED ÉS TAJTI KÖZÖTTI HATÁRÁTKELŐHELY

Október 12-én megnyílik a Magyarország és Szlovákia közötti Cered-Tajti határátkelőhely a személyforgalom számára – jelentette be Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.

Gál Kristóf közölte, hogy hétfőtől Cered és Tajti között naponta két alkalommal – reggel 7-9 óra között, valamint délután 16-18 óra között – biztosított a határátlépés a kétoldalú személyforgalom számára.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A szóvivő azt is elmondta, hogy a maszkviselés szabályainak megszegése miatt országszerte 33 esetben intézkedtek a rendőrök csütörtökön, hatszor azért, mert a tömegközlekedési eszközön utazók nem vagy nem megfelelő módon viselték a maszkot, 27 esetben pedig azért, mert a kereskedelmi üzletben vagy a kormányrendeletben meghatározott egyéb zárt helyen szegték meg a védelmi intézkedés szabályait. Elmondta, hogy a rendőrök 21 alkalommal figyelmeztetéssel éltek, két esetben helyszíni bírságot szabtak ki, tíz embert feljelentettek.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb