Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: már ezerrel pörög a Belvárosi Borterasz, érkezik a Múzeumok Őszi Éjszakája

Nemcsak az időjárás, hanem a programszervezők is mindent megtesznek azért, hogy egy igazán jó szombat délurán tölts el a Napfény Városában. Lesz borterasz, esti múzeumlátogatás, boros-filmezős séta, és még Szeged legőrültebb futóversenyéről sem maradtál le! Olvass bennünket, mi pedig segítünk megtalálni a legtutibb elfoglaltságot mára!

MÁR ELKEZDŐDÖTT ÉS EGÉSZEN ESTIG TART A BELVÁROSI BORTERASZ

Az ősz elmaradhatatlan kelléke a színes szegedi programok sorozata, ám a koronavírus most egy kicsit keresztül húzta a megszokott menetrendet. A hiányt felismerve egy hetente visszatérő borteraszt és gasztro vigadót röffent be a Hungi. A programsorozat délelőttönként kézműves, gourmet termékekkel, minőségi programokkal, bemutatókkal színesíti majd a szombatokat, míg délben már az ebédé lesz a főszerep, kicsit később pedig természetesen a borászoké és a zenés mulatságé a pálya.

MÉG ELCSÍPHETED A HÉTVÉGE LEGŐRÜLTEBB FUTÓVERSENYÉT

Szombaton megérkezik Szegedre az országos CRAZY5K rendezvénysorozat, ahol rövidtávú sprint futáson mérhetik össze gyorsaságukat a résztvevők. A futóversenyre az érdeklődők még a helyszínen is nevezhetnek, hiszen 10:00 és 14:15 között 15 percenként folyamatosan rajtolnak a futók. Ez az esemény tökéletes azoknak, akik a sport szórakoztató, könnyed válfaját részesítik előnyben, ugyanis különösebb felkészülés nélkül teljesíthető minden korosztály számára.

REMEK ÉLMÉNYEKKEL CSÁBÍT A MÓRA MÚZEUM

Izgalmas programokkal várja a látogatókat a Móra Ferenc Múzeum szombaton a Múzeumok Őszi Éjszakájának keretén belül. Lesz csillagles a kilátóban, múzeumi detektív játék nyereményekért, csillagászati előadás a közösségi térben, Széll Attila színművész felolvasó estje Munkácsy Honfoglalásának történetéről a díszteremben és óránkénti tárlatvezetések a kiállításokon.

ŐSZI FOTÓS SÉTA

A szombat délutáni Őszi fotós élményséta során a résztvevők a belváros különlegességeiről, jó történeteiről emlékezhetnek meg, majd egy rejtélyes misztikus világ, a szögedi boszorkányság rejtett és kevésbé rejtett titkait is felkutathatják 15:00 órától. Ennek részeként a Boszorkányszigeten, az őszi csodálatos természeti környezet ölelésében néhány kép is készül majd a résztvevőkről.

BOROZÁS ÉS FILM? NAGYON JÓ PÁROSÍTÁSNAK TŰNIK!

A Borlépések a szegedi filmkockákon elnevezésű séta 17:00 órától a Borhálóban kezdődik egy, a filmkészítésről szóló beszélgetéssel, majd teli pohárral a kezedben elindulhatsz felkeresni néhány valamikori filmvetítő helyet, hogy előttük állva felidézd azok nevezetes pillanatait és történeteit. A szombat délutáni borséta a Belvárosi Mozi hangulatos épületében ér véget, ahol nem csak az épülettel, hanem az újonnan nyílt kiállítótérrel is lesz lehetőség megismerkedni.

VESZEDELMES VISZONYOK A PINCESZÍNHÁZBAN

Igazi klasszikus, fondorlatos történet érkezik a Pinceszínház színpadára 19:30-tól! A Veszedelmes viszonyok a 18. századi Franciaországban játszódó szerelmi történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolatairól. Szereplőinek hétköznapjai a hódítás, a gyönyörszerzés, a birtoklás és a hatalmi vágy kielégítése jegyében telnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb