Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: gasztronómiai atombomba és közlekedéstörténeti séta is vár ma délután Szegeden

Vasárnap ismét ledobta a gasztronómiai atombombát a Monster Downtown: egészen délután 5-ig vár a Brunch a Séffel, ahol 3 leves, 9 főétel és 4 desszert, és természetesen korlátlan fogyasztás vár. Ha nagyon jóllaknál itt, akkor folytasd a délutánt egy városismereti sétával, ahol Szeged közlekedéstörténetével kerülhetsz közelebbi barátságba.

SÉTA KÖZBEN ISMERD MEG SZEGED KÖZLEKEDÉSTÖRTÉNETÉT!

Délután 3-tól, a Klauzál téri Oroszlános szökőkúttól indul a Tourinform tematikus sétája Ahol a sínek találkoznak címmel, amellyel Szeged közlekedéstörténetét ismerheted meg. Szerencsére azonban az évszázadok technikai vívmányai segítettek azon, hogy ez megváltozhasson. Lóvasút, omnibusz, automobil, villamos, vonat, motoros roller vagy bicikli, a sétán a résztvevők végigveszik valamennyit, rajtuk keresztül bemutatva Szeged közlekedéstörténetét.

Fotó: Szabó Dávid

OPERABEAVATÓ A KISSZÍNHÁZBAN

Hogyan legyen a zene MINDENKIÉ? Hogyan legyen a színház MINDENKIÉ? Aki ellátogat az Operabeavatóra, mindkét kérdésre választ kaphat 15:00 órától a Kisszínházban. A műsorban minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie. A nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estéhez több díjjal kitüntetett, nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak.

BRUNCH A SÉFFEL A MONSTER DOWNTOWNBAN

Reggel kezdődött, egészen délután 5-ig tart a Brunch a Séffel a Monster Downtownban. Három leves, kilenc főétel és négy desszert, no meg korlátlan fogyasztás vár a belváros kézműves éttermének teraszán.

FRIDA KAHLO ÉLETÉT BEMUTATÓ FILMVETÍTÉS A BELVÁROSI MOZIBAN

Ha jól laktál a Brunchon, nyergelj át a szomszédos Belvárosi Moziba, éppen 5-kor veszi kezdetét A művészet templomai: Frida Kahlo – Viva la vida című ismeretterjesztő film. Frida Kahlo sokrétű személyiségének két aspektusát ismerhetjük meg: a kortárs feminizmus forradalmian úttörő művészét, valamint az embert, aki saját megkínzott testének és feldúlt kapcsolatainak foglya volt. A David di Donatello-díjas olasz színésznő, Asia Argento narrálásával megtalálhatjuk a közös vonásokat a művész két arca között. A filmben Frida saját szavait idézik fel levelei, naplói és személyes vallomásai alapján.

KORA DÉLUTÁNIG TART A BÖDÖN A PLÁZÁBAN

Bár a kézműves vásár oroszlánrésze már mögöttünk van, egészen délután 2-ig még kiugorhatsz a Szeged Plázába, ahol jobbnál-jobb kézműves termékek várnak majd a Bödön Vásáron.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb