Szegedi Arcok

A második menet Kapus Krisztiánnal: a 20 diplomás rekorder válaszol

Szinte felrobbantotta az internetet a 20 diplomás Kapus Krisztiánról szóló cikkünk (szombat este óta több, mint 80.000 olvasónk kattintott rá), aki 11 diplomáját Szegeden szerezte – csak úgy özönlöttek a kérdések a Facebook kommentekben. Kíváncsiak voltatok arra, milyen életet él, a sok tanulás mellett van – e családja, állása, ki finanszírozza az egyetemi tanulmányait, és egyáltalán mi hasznát látja ilyen sok felsőfokú végzettség megszerzésének. Rákérdeztünk, a Magyar Rekorder pedig készséggel meg is válaszolta valamennyi visszatérő kérdést.

Sokan kérdeztétek, van – e családja és állása Krisztiánnak, hiszen 20 diploma megszerzése biztosan teljes embert kíván.

A válasz igen, három lánya van a Magyar Rekordernek, egyikük jelenleg a Szegedi Tudományegyetem jogász hallgatója. Ő maga pedig az érettségi óta folyamatosan dolgozik, amíg nappalis volt, addig amellett dolgozott, miután főállása lett, már levelezőn vagy esti tagozaton tanult tovább. A mai napig fiatalokkal foglalkozik, az egyházmegye ifjúsági vezetőképzőjén tréner, személyiségfejlesztő és szervezetfejlesztő tréninget tart például ebben a félévben, közösséget vezet, tábort szervez, de volt már többek között köztisztviselő, gimnáziumi igazgató és művelődési ház vezetője is.

Fotó: Kapus Krisztián Facebook oldala

No de ki finanszírozta az egyetemi oktatását amíg megszerezte a 20 diplomát?

Az első diplomái állami finanszírozottak voltak, később viszont már önköltségessé vált számára az oktatás. Krisztián elárulta, hogy már több milliót ráköltött a tanulmányaira, úgy gondolja, vannak, akik utazásra gyűjtenek, drága éttermekbe járnak, dohányoznak, vadásznak, vagy aktívan sportolnak, ő a megtakarításait újabb iskolák elvégzésére fordítja. Kinek mi a szenvedélye, arra költ.

Fotó: Kapus Krisztián Facebook oldala

Megéri? Szüksége van egyáltalán az embernek 20 diplomára?

“Minél többet tanulok, annál jobban tudom, mennyi mindent nem tudok.” – idézte a régi mondást Krisztián, mert akit hajt a tudásvágy az megy tovább előre, és nem az ebből szerzett anyagi javak motiválják. Krisztián a diplomái megszerzése közben szert tett egy olyan integrált, komplex tudásanyagra, ami segíti akár a szakokon, különböző kurzusokon átívelő összefüggések jobb megértésében, egy teljes összkép kialakításában. Ez mindenképp hasznára válhat az embernek.

“A stíluskommunikátor szak, amit Szegeden végeztem, például, számomra fantasztikus élmény volt. Az öltözködéstől, a viselettörténettől, a protokollon át még smink óráim is voltak. A protokoll területe -Görög Ibolya jóvoltából- annyira érdekelt, hogy elmentem Budapestre, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elvégeztem a közszolgálati protokoll szakot. Mindig így megyek előre.”

Fotó: Kapus Krisztián Facebook oldala

Másból sem áll az élete, csak a tanulásból?

A Magyar rekorder elárulta, a tanulás mellett ő is szeret utazni, szereti a természetet, a családját, igaz, hogy nagyon sok idejét veszi el a tanulás, de számára az olvasás, az új ismeretek szerzése hozzátartozik a mindennapokhoz, és ő is, mint bármelyik egyetemista, ha beadandókról, vizsgákról van szó, jobban megnyomja a tanulást, de szó sincs arról, hogy másból sem állna az élete. “Más sportol, vagy a teraszon sörözik, én meg tanulok.” – mondta el Krisztián.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb