Mindenmás

Napi pakk szerda: újra kisüt a nap Szegeden, forgalomkorlátozás a Csongrádin

Jó hírünk van szerda kora reggelre: ma visszatér a napsütés Szegedre. Érdemes lesz viszont időben elindulni a melóba, mert egy forgalomkorlátozás lassítja majd a haladást a Csongrádin, és jó ha tankolni is megállsz, mert mától csökken a benzin ára. A reggeli kávé mellé összeszedtünk neked mindent, ami fontos lesz ma.

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Helén, Ilona, Alán, Alen, Beatrix, Bocsárd, Buzád, Buzát, Celesztina, Dominik, Domokos, Domonkos, Domos, Hella, Ilma, Krizanta, Lívia, Liviána, Livianna, Trixi

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 785 éve Székesfehérváron Róbert esztergomi érsek királlyá koronázta IV. Béla magyar királyt.
  • 193 éve Zalán megszületett Zichy Mihály festőművész, grafikus, a magyar romantikus festészet jelentős alakja.
  • 174 éve jött világra Schickedanz Albert műépítész, festő, a Hősök terén látható emlékmű, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum tervezője.
  • 109 éve bejegyezték az első magyar filmvállalatot, a Hunnia Filmgyárat.
  • 93 éve született Sir Roger Moore angol színész, James Bond egyik megformálója.
  • 80. születésnapját ünnepli Cliff Richard angol énekes, színész
  • 73 éve először repültek a hangsebességnél gyorsabban. Chuck Yeager amerikai berepülőpilóta lépte át a hangsebességet, X-1 kísérleti repülőgépével.
  • 63 éve piacra dobták Elvis Presleytől a Jailhouse Rock című számot.
  • 58 éve egy amerikai kémrepülőgép felfedezte a szovjet atomrakéták telepítését Kubában. Megkezdődött a kubai rakétaválság.

VÉGRE KISÜT A NAP SZEGEDEN

Hidegen indul majd a szerda, Szegeden mindössze 5-6 fok várható hajnalban, míg észak-keleten havaseső is eshet. Napközben térségünkben nem kell már csapadékra számítani, a szürkeség helyét a napsütés veszi majd át Csongrád-Csanád megyében.

FORGALOMKORLÁTOZÁS LESZ A CSONGRÁDIN

Ivóvíz-hálózatjavítási munkálatokat végez a Szegedi Vízmű Zrt. a Csongrádi sgt. – Berlini krt. kereszteződésében, ezért október 14-től kezdődően forgalomkorlátozás várható az érintett útszakaszon. Lássuk, mire is számíthatnak pontosan a közlekedők.

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A MÓRA MÚZEUM ELŐTTI SZÖKŐKÚT

Indul a Móra Ferenc Múzeum előtti óriásszökőkút tesztüzeme, hamarosan kész a Roosevelt téri játszótér és a Stefánia, sőt arra sem kell már sokat várnunk, hogy újra birtokba vehessük ikonikus tereinket, hiszen a munkálatok már a finishez közel járnak.

CSÖKKEN A BENZIN ÁRA

Szerdától bruttó két forinttal csökken a 95-ös benzin ára a hazai töltőállomásokon, ami azt jelenti, hogy két nap múlva már Szegeden is olcsóbban tankolhatsz. A gázolaj ára a hét közepén várhatóan azonban nem változik.

VÉRADÁS LESZ MA A TŰZOLTÓLAKTANYÁBAN

Folytatódik a hagyomány: a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen országos véradást szervez az október 14-ei Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. Természetesen véradás lesz a szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltó laktanyákban is, míg Szentesen a megyei katasztrófavédelem szervez saját véradást.

VÉGEZETÜL EGY JÓ HÍR: ÚGY TŰNIK, LESZ KARÁCSONYI VÁSÁR SZEGEDEN

Még javában folynak az egyeztetések, de úgy fest, a megfelelő járványügyi intézkedések betartása mellett, visszafogottabb formában, de megtarthatják a Szegedi Karácsonyi Hetek című rendezvénysorozatot – tudtuk meg városházi forrásainkból.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb