Sport

A szegediek nyerték a legtöbb érmet a 2020 -as kajak – kenu magyar bajnokságokon

Az NKM – Szeged Vízisport Egyesület nem bízta a véletlenre a dolgot a pandémia évében sem: ipari mennyiségű éremhalmozással 163!!! medált lapátoltak össze, és ezzel 8 egységgel a Központi Sport és Ifjúsági SE – t is felülmúlták, noha az éremtáblázatot végül az utóbbiak vitték 65 arannyal. A szegediek elé ebben a rangsorolásban még a Budapesti Honvéd is befért 60 – nal, de dobogó legalsó fokát már a Napfény városa foglalhatta el.

A VILÁGKUPÁN ÖT ÉRMET LAPÁTOLTAK ÖSSZE A SZEGEDIEK

Szegeden volt a világ szeme szeptemberben: 33 ország, két nap, kiváló hangulat, sok-sok sikeres és boldog pillanat közepette öt érmet lapátoltak össze a szegediek a Világkupán. Petrovics Kálmán az NKM Szegedi Vízisport Egyesület klubelnöke pedig maximálisan elégedett volt a Maty-éren való szerepléssel. A sportolók ugyanis a helyzethez képest kiválóan teljesítettek, két ezüstéremmel és három bronzzal öregbítették a város hírnevét.

IGAZI BAJNOKOK MŰHELYE

Az NKM Szeged VE csakis rendkívül felkészült sportolókat bocsát versenyzésre, és igazi bajnokokat nevel. A klub egyik legreménytelibb nagysága jelenleg is Birkás Balázs, aki a riói olimpián, mindössze 19 évesen már részt vehetett, a 2019 – es Európai Játékokon pedig K1 200 – on szerzett ezüstérmet. A Maty – éren sem adta alább: az emlékezetes szeptemberi Világkupán kajak 500 egyesben bronzéremmel gazdagodhatott.

A LEGTÖBB DOBOGÓS HELYEZÉS AZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOKON

A 20 sportegyesületből a végelszámolásban 3. helyezett lett a szegedi klub az éremtáblán 57 aranyával, ám éppen úgy nyolccal szerzett több érmet mindenkinél, mint amennyivel a legfényesebb medáliáknál maradt le.

Forrás: Szegedi Vízisport Egyesület FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb