- Hirdetés -
- Hirdetés -
10.8 C
Szeged
2020, október 29., csütörtök

- Hirdetés -
- Hirdetés -
Kezdőlap Közélet Az amerikai Pfizer gyógyszergyár novemberben már engedélyeztetné a koronavírus elleni vakcináját

Az amerikai Pfizer gyógyszergyár novemberben már engedélyeztetné a koronavírus elleni vakcináját

Az amerikai Pfizer gyógyszergyár novemberben már kéri a koronavírus elleni vakcinájának az engedélyeztetését, amelyet egy, a nemzetközi gyógyszeriparban is elismert, külföldön élő magyar kutató, Karikó Katalin és cége, a német BioNTech gyógyszergyártóval közösen fejlesztett ki – jelentette be Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója pénteken nyílt levelében.

A vezérigazgató tudatta, hogy sürgősségi eljárást kérnek az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelettől (FDA) a készítmény forgalomba hozatalához. A szakember a vakcinával folytatott eddigi kísérletek eredményeit jónak értékelte, s mint írta, ezeket részletesen be is terjesztik az FDA-hez.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Oroszországon és Kínán kívül még egyetlen országban sem engedélyezték a koronavírus elleni oltóanyag forgalomba hozatalát. A Pfizer és német partnere ezzel világelső lenne. Közleményében Bourla mindazonáltal világossá tette, hogy bár a kísérletek nagyon előrehaladott szakaszban vannak és sikeresek is, de a vakcina nem fog forgalomba kerülni a november 3-án tartandó amerikai elnökválasztás előtt.

“A közbizalom biztosítása és a nagy zűrzavar elkerülése végett fontos, hogy a közvélemény világosan értse a menetrendünket” – fogalmazott a vezérigazgató, leszögezve, hogy a kísérleti eredmények részleteit is – akár pozitívak, akár negatívak – nemcsak az FDA-hez nyújtják be, hanem a közvélemény számára is elérhetővé teszik.

Forrás: MTI

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -