Sport

Erőltetett menet: három szettben hasalt el a hétvégén két meccset játszó SZRSE a Dág ellen

Embert próbáló feladaton van túl a Vidux-Szegedi RSE férfi élvonalbeli csapata, alaposan belecsaptak a lecsóba a fiúk. Első két idénybeli tétmérkőzésüket 24 órán belül játszották le, a hadra fogható legénység pedig minden dicséretet megérdemel. A koronavírus mellett sérülések miatt is nehéz helyzetbe kerülő NB I-es együttes ismét két U21-es játékossal kiegészülve állt helyt a Dág elleni hazai bajnokin.

A HARMADIK JÁTSZMÁBAN JÁRTAK IGAZÁN KÖZEL A SIKERHEZ A SRÁCOK

Az első két szett a papírformának megfelelően alakult, a jóval esélyesebb Dág fokozatosan meglépett, és tartotta előnyét. Sarnyai ugyan tekintélyes emelkedésekkel vert be jó pár keresztütést, és a Kiss – Bodnár duplablokk is elemi hévvel vette ki részét a sáncháborúból, lassan, de biztosan nőtt a pirosak előnye. Sokkal fontosabbak voltak a részsikerek, amelyekből azért akadt bőven, hiszen ismét szép számban gyűltek a pontok egy megtizedelt, edzéshiánnyal küzdő kerettel. Nusser Elemér vezetőedző a beharangozóban is hangsúlyozta: “most az a legfontosabb, hogy végre tudjunk játszani, és ne legyen több sérülés. Ezek a kívánságok teljesültek, így a dupla hétvégével”

A VERESÉG ELLENÉRE IS KIVÁLÓ VOLT A HANGULAT A VÁROSI SPORTCSARNOKBAN

Ahogy a mester is említette: szombaton a Magyar Kupa kazincbarcikai negyeddöntőjében szerepeltek kiválóan a szegedi fiúk – abszolút elégedettek lehetnek a nemzetközi szinten is jegyzett ellenféllel szembeni derbi után. A Dág ellen külön említést érdemlő időszak a harmadik szett eleje, amikor úgy tűnt, hogy a fáradtság már érződik a srácokon. 6:0-ra megléptek a dágiak, ám percekkel később Bodnár és Inhoff drámai mentései, valamint a bőszen érkező Sarnyai lecsapásai után már 10:10-es állást mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője. A lelkes játékot folytatták a srácok, így 23:21-es dági vezetésnél a vendégek kértek időt. Végül nem jött össze a bravúros szettrablás, de így is járt a vastaps a fiúknak.

Nusser Elemér: “A körülményekhez képest tényleg helytálltunk, de a mai játék nem volt olyan jó, mint a tegnapi, persze erre lehetett is számítani a szombati kemény meccs és hosszú utazás után. Öt játékosunk is hiányzott, amit nagyon sajnálok, hiszen érzem: teljes kerettel ott lennénk ennek a csoportnak az elején. Öröm az ürömben, hogy most azok is sok játéklehetőséghez jutnak, akik egyébként jóval kevesebb percet töltenek a pályán tétmérkőzéseken“.

NB I Férfi Bajnokság – NB I Liga, Szeged
Vidux-Szegedi RSE – DÁG KSE 0:3 (14:25)(17:25)(21:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Bodnár Lajos, Piti Richárd, Inhoff Attila, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Demcsák Balázs. Csere: Borsi Levente (libero), Péter Márk, Strezeneczki Péter, Móczár Dávid 
Vezetőedző: Nusser Elemér

AZ ERŐNLÉT PRÓBÁJA VOLT EZ A HÉTVÉGE A SZRSE FÉRFI GÁRDÁJÁNAK

A férficsapat erőltetett menetben már szombaton is gyilkos ütemű meccset játszhatott Kazincbarcikán, a Magyar Kupa keretei között. Egy ilyen erősségű csapat ellen időszakosan mutatott fej – fej melletti küzdelem egy optimálisan készülő gárdából is rengeteget kivenne, dicséret illeti a fiúkat a jelenleg rendkívül nehéz körülmények közepette:

Forrás: szegedvolley.com/Szegedi Röplabda Sportegyesület FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb