Közélet

Napi összefoglaló: januártól illetékmentes CSOK – os ingatlan, 78 új beteg megyénkben

A szegedi születésű Tárca nélküli miniszter, Novák Katalin bejelentette, hogy januártól illetékmentes lesz a CSOK – os ingatlan, és a kormány további segítséget nyújt a meddőséggel küzdő pároknak is. Egykori szegedi kutató fejlesztette ki a Pfizer amerikai gyógyszergyártó céggel együttműködve azt a vakcinát, amit már novemberben bevethetnek a járvány ellen. Immár 22.000 hallgató tanul az SZTE keretein belül.

SEGÍTSÉG A MEDDŐ PÁROKNAK, ILLETÉKMENTES CSOK – OS INGATLAN JANUÁRTÓL

A magyar kormány, amiben csak tud, segít a meddőségi problémával küzdő pároknak – számolt be róla a szegedi születésű Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Facebook-oldalára feltöltött videójában. Továbbá Novák Katalin mai sajtótájékoztatóján azt is közölte, hogy januártól teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolnak új vagy használt ingatlant.

AZ EGYKORI SZEGEDI KUTATÓ, KARIKÓ ÉVA IS RÉSZT VESZ A LEHETSÉGES ELSŐ VAKCINA FEJLESZTÉSI PROGRAMJÁBAN

Kirúgták a Szegedi Tudományegyetem Szegedi Biológiai Kutatóközpontjából még a nyolcvanas években, azóta külföldi egyetemeken és kutatóintézetekben dolgozik Karikó Katalin, aki az elmúlt 10 évben pont annál a BioNTech nevezetű német gyógyszergyárnál fejleszt, akik a Pfizer amerikai gyógyszergyártó céggel együttműködve a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésén dolgoznak. Az ő érdemük annak a vakcinának a létrehozása, amely jelenleg már a gyártósoron van, és várhatóan novemberben engedélyeztetik az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelettel a készítmény forgalomba hozatalához.

ISMÉT MEGUGROTTAK A FERTŐZÉSEK ORSZÁGOSAN ÉS MEGYÉNKBEN IS

1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1173 főre emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 32 283 fő. 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen.

MÁRA EGY KISEBB VÁROST IS KIADNÁNAK A SZEGEDI HALLGATÓK

Az elmúlt évek legjobb hallgatói létszámát produkálta az SZTE: a 2020/2021-es tanévben már 22 ezer hallgató tanul a szegedi egyetemen. A népszerűséget többek között indokolja az is, hogy a középiskolások bíznak a kiszámíthatóan fejlődő, nemzetközi hírű Szegedi Tudományegyetemben, és töretlen a külföldi hallgatók érdeklődése is a szegedi intézmény iránt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb