Szegedi Arcok

Végre egy üzlet, ahol a vásárlás nem a pénztárnál, hanem a kivitelezés után ér véget

Eleged van, hogy egy egyszerű felújításból végeláthatatlan keringő válik a különféle barkácsüzletek között, egy építkezés pedig akkor kezdődik el, amikor épp a mesterember ráér? Akkor neked is van egy jó hírünk: találtunk egy helyet, ami instant megoldást kíván, ha kivitelezésről van szó.

Ha te is fogtál már bele lakásfelújításba, tudod, hogy könnyen el lehet veszni a részletek között, és a való életben nem úgy zajlik minden, ahogy a Simsben: nem elég kiválasztani és megrendelni a nekünk tetsző berendezéseket, burkolóelemeket, ajtókat és ablakokat, hanem a siker titka legalább annyira a kőműves mester, a burkoló brigád és úgy még sok más közreműködő munkájának minősége lesz. Ha a végeláthatatlan szakember vadászatot és ígéretcunamit te is elkerülnéd, akkor jól döntesz, ha először teszel egy kört a Wimmer Fülöp utcai Építőcenterben.

NEM CSAK ÁRUHÁZ

Nemrég esett át a Merkbau építőanyag áruháza egy bővítésen, és szerkesztőségünk is kapott egy rövid tárlatvezetést az üzletben. Először kicsit szkeptikusak voltunk, nemrég estünk át itthon is egy kisebb felújításon, és még elevenen élnek az emlékek arról, hány kiállítótéren kellett átsétálni, mire valóban olyan csempéket találtunk, amelyek ízlésesek voltak. A Markbau áruházában viszont eleve több mint 300 négyzetméteren csak csempéket, padlólapokat és szanitereket láttunk, sőt olyan hatalmas, 3.6×1.6 méteres, óriási csempékbe is belefutottunk, amit eddig Dél-Magyarországon sehol sem láttunk.

Kicsit utánaérdeklődtünk a gigantikus burkolólapnak, és Berkecz Roland, az Építőcenter vezetője elmondta, egyre több helyen, például a mediterrán országokban már a szokatlan méretű csempe a divat, sok helyen például mindössze egy darab dobja fel a nappali hangulatát a szoba közepén.

NEMCSAK AZ ÁRUT, A MESTERT IS MEGKAPOD HOZZÁ

Azt hittük, hogy a bemutatóterem csak a burkolóelemeknél ennyire részletes, de ahogy átértünk a nyílászárókhoz, rá kellett jönnünk, hogy a Merkbau semmivel sem viccel: a bel- és kültéri ajtók és ablakok mellett a tetőtéri lakások tulajdonosai igazi kincseket is találhatnak, mint a különféle bevilágítók, fénycsatornák, tetőtéri ablakok választékát leírni is nehéz, de ami a legfontosabb, hogy a megrendeléstől már helyszíni felméréssel támogatják a munkát, sőt a beépítést is vállalják.

Ami igazából tetszett a Merkbaunál, pontosan ez a hozzáállás: mindamellett, hogy a hagyományos építőanyagokat is megtaláljuk az aljzatbetontól a tetőfedésig, itt akár szakembereket is biztosítanak a kivitelezéshez, vagy megfelelő mestereket ajánlanak hozzá. Ha most lenne egy időgépem, biztos itt kezdenék neki a pár évvel ezelőtti lakásfelújításnak. De előtte talán lottóznék is egyet!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb