Közélet

Orbán Viktor: a fertőzés és a járvány emelkedő pályán van Európában, az influenza elleni oltás mindenkinek ingyenesen elérhető a háziorvosoknál

Orbán Viktor miniszterelnök ma az Operatív törzzsel folytatott konzultáció után közösségi oldalára feltöltött videójában foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

A miniszterelnök elmondása szerint Magyarországon és egész Európában a fertőzés és a járvány emelkedő pályán van, hazánkban 42 kórházban 2209 beteget látnak el, az egészségügy jól állja a sarat.

Elmondta, a maszkviseléssel kapcsolatban, hogy a türelmi idő lejárt, és utasította a belügyminisztert arra, hogy szerezzen érvényt a maszkviselésre vonatkozó hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

Beszámolt arról is, hogy a háziorvosoknál ingyenesen elérhető az influenza elleni védőoltás. A koronavírus elleni vakcináról is szó esett, Orbán Viktor elmondta, a kormány az összes európai beszerzési programban részt vesz, de utasította az Operatív törzset, hogy egyidejűleg nézzen utána az orosz és kínai vakcinák előállítására és beszerzésére vonatkozó körülményeknek, mert az a cél, hogy Magyarország polgárai elsők között jussanak megbízható minőségű koronavírus elleni vakcinához.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/4568845749852238

A ma reggeli adatok alapján továbbra is emelkednek a fertőzöttek számai, erről itt írtunk:

Forrás: Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb