Sport

Ezt is behúztuk! Fábián Bettina szerezte a negyedik szegedi OB-érmet, Olasz Anna ismét bajnok

Fábián Bettina szerezte a negyedik szegedi OB-érmet a debreceni hosszútávúszó medencés bajnokságon, 1500 méter gyorsúszásban, az U16-17-es korosztályban. A mai bronz már a negyedik szegedi dobogós helyezés az OB-n: pénteken Olasz Anna ismét magyar bajnok lett, Vas Luca bronz, Fábián Milán pedig ezüstérmet zsebelt be.

“Örülünk az újabb éremnek, amelyhez szívből gratulálunk Bettinek, de Milán előtt is le a kalappal, hiszen a tegnapi tízezer méter leúszása után is az élmezőnybe tudott kerülni, pedig látszott rajta a fáradtság. Bettinának az ob a felkészülés része, hiszen számára az ifjúsági Európa-bajnokság szintidejének megúszása az idei fő cél, amelyre a korosztályos bajnokságon lesz lehetősége” – értékelte a mai teljesítményeket Gellért Gábor, a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet vezetőedzője. Vasárnap 5000 méteren Olasz Anna és Vas Luca a felnőttek, Fábián Bettina pedig az ifjúságiak között áll rajthoz.

A debreceni hosszútávúszó medencés bajnokság első napján, pénteken 10 kilométeren az egyesület világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes olimpikonja, Olasz Anna ismét magyar bajnok lett. A női mezőnyben a Haász SZUE képviseletében Vas Luca bronzérmet szerzett, a fiúknál pedig Fábián Milán indult szegedi színekben, az ifjúsági korosztály második legjobb idejét úszta ezen a távon.

Forrás: HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb