Gasztro

Gasztro365: hétféle különleges íz és illat, mutatós kis üvegbe zárva – gyere, koccanj velünk össze egy sörre

18 főzet, hétféle íz – így lett a hobbiból elismert családi vállalkozás, amely kevesebb, mint fél év alatt kisüzemű Alkimista Sörfőzdeként meghódította az Alföldet. A Gasztro365 ezúttal Szeged két legkiemelkedőbb kézilabdázójával, Zubai Szabolccsal és Vadkerti Attilával járta körbe a mini gyárat és kóstolta végig a bepalackozott finomságokat.

A sörök nem csak ízben, hanem illatában is különböznek a nagyüzemiektől. A különleges fűszerezésű nedükért ezúttal egyenesen a merénylet helyszínére mentünk, ahol betekintést nyertünk abba, hogyan is készülnek a jó kis hűsítők.

Az Alkimista Sörfőzde nevet viselő üzem Berkeszi Andor álmából vált valósággá. A vállalkozó azonban nem gondolta, hogy mindez majd ekkora munkával, erővel és energiabefektetéssel jár. A visszaigazolás, amely a fogyasztóktól érkezik viszont felér mindennel.

A jelenlegi technológia, amit alkalmaznak 1000 liter elkészítésére képes főzetenként, ami legfeljebb napi két-három főzet elkészítésére alkalmas. A tárolótartályok 2000 és 4000 literesek, ez pedig azt jelenti, hogy összesen 30.000 litert tudnak felhalmozni egyszerre.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A hódmezővásárhelyi családi vállalkozás célja természetesen nem más, mint, hogy minél többen részesüljenek a kézműves sör által nyújtott élményből. Éppen ezért azon dolgoznak, hogy egyre több csapból az Alkimista Sörfőzde készítménye folyjon. Ezen felül egy saját márkabolt létrehozásán is rajta vannak, amely minden bizonnyal a Török utcán nyitja majd meg kapuit. Addig viszont Szegeden a Draftnál te magad is megkóstolhatod, mit alkotott Berkeszi Andor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb