Közélet

Hétfőn szavaznak a karanténszabályok megsértése miatti szankciókról az Országgyűlésben

A karanténszabályok megsértése miatti szankciók szigorításáról szavaznak honatyáink a hét elején. Az Országgyűlés hétfőn egynapos ülést tart, amelyen szigoríthatja az elrendelt hatósági karantén megsértése miatti szankciókat.

HÁROMSZOROSÁRA NÖVELNÉK A BÜNTETÉS EDDIGI TÉTELÉT

Az ülés 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, a képviselők ezután döntenek arról az előterjesztésről, amely egyebek mellett 50 ezer forintról 150 ezer forintra emelné a karanténszabályok megsértése miatt kiszabható bírság legmagasabb összegét. A szavazást követően azonnali kérdések hangozhatnak el két órában, majd napirend utáni felszólalásokkal ér véget az ülésnap.

RÉGÓTA TERVEZETT JAVASLATRÓL DÖNTENEK HÉTFŐN

A karantén ellenőrzés egyszerűsítéséről, digitális nyomon követéséről, és a karantén szabályok megszegéséért járó bírság összegének 50 ezer forintról 150 ezer forintra való emeléséről dönt a kormány, valamint arra tesznek javaslatokat, hogy az iskolák és szakképzési intézmények rendszerét összekapcsolják az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESZT), hogy ezek az oktatási intézmények könnyebben és átláthatóbban tudjanak tájékozódni az iskolákat érintő koronavírus fertőzésekkel kapcsolatban.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb