Sport

Áldozatokkal gyűrte le a Debrecent a szegedi kézis lányok ificsapata

Nagyon nehéznek ígérkező mérkőzés várt a KSZSE másodosztályú ifigárdájára a rendkívül jó szerkezettel bíró Debrecen ellen. Mivel Gyálon is kikaparta a gesztenyét (23:29) Farkas Kitty csipet – csapata, nem adták volna alább a piros mezesek ellen sem. Az első félidőben ötgólos előnyt építettek ki Limpekék (16:11), ezt két sajnálatos vezéráldozat után is meg tudták tartani a meccs végéig (29:24). A sérülteknek jobbulást kívánunk!

KISÉK A SZÜNETIG REMEKÜL HAJRÁZTAK AZ IGENCSAK BIRKÓZÓSNAK BIZONYULÓ MECCSEN

Kezdjük a lényeggel: Jakabék továbbra is szárnyalnak, hiszen ismét begyűjtötték a két pontot! Az előző napi gyilkos iramú felnőtt mérkőzéssel a lábában lépett pályára több játékos is, de újfent nagyot mentek a lányok és legyőzték a szintén mindent beleadó debreceni gárdát. A fizikai fölényben levő piros mezesek sok feltartással, visszarendeződéssel igyekeztek megnehezíteni Besenyiék dolgát a falban, továbbá Porkoláb és Tamás bombáival tartották a lépést a fürgébb fekete mezesekkel. A szünet előtt a megújuló házigazdák vércseként csaptak le a passzokra, a bejátszásokat is elgabalyították, így a Szegednek sikerült elmozdulnia a holtpontról. Az első félidő végén időnként már sikerült lerohannia Kiséknek, így végre kijöhetett a hazaiak sebességbeli fölénye. Elvesztette a fonalat a cívisváros: zsinórban négy gólt hegesztve szerzett 5 gólos előnyt a Szeged (16:11).

REMEKÜL FORDULT A KSZSE, DE DRÁGA VOLT A SIKER: KETTEN IS KIVÁLTAK SÉRÜLÉS MIATT

A pauzát követően rendkívül elszántan jöttek ki a piros mezesek: Kudor Kittiék nagyon szerették volna saját játékstílusukat rákényszeríteni a lányokra, de Ballagó és Tamás kihagyott ziccerei után ádáz csatában léptek el Szigetváriék, tromfolták a pirosak vehemenciáját és 9 – ig tornázták fel az előnyt. Szívét – lelkét kitette a pályára fekete sereg, de ezen a ponton a felnőtteknél is alapember Besenyi orrsérüléssel vált ki a játékból. Nem volt elég a balszerencséből, hiszen kisvártatva Szigetvári Viktória is súlyos bokasérülést szenvedett. A kulcsemberek lesérülésével meggyengültek a fekete dresszesek, de Porkoláb és Kőrösi szélső góljai, majd Ballagó remek átlövései után sem csappant jelentősen az előny, ugyanis előző meccséhez hasonlóan Jakab is remekül akrobatikázott a ketrecben. A lányok okosan játszva csak 5 gólig engedték zárkózni a Kudor Kitti által irányított vendégeket (29:24).

Kézilabda Szeged SE – DVSC Schaffler III. 29-24 (16-11)2. osztály Kelet női mérkőzés, Szeged 2020. 10. 25. 16:00 óra Zárt kapu

KSZSE: JAKAB – Lázár 1, SZIGETVÁRI 5, KIS P. 7, KIS V. 7, BESENYI 5 (3), LIMPEK 2.Csere: Kalmár (kapus), Urbán, Molnár, Juhász F. 1, Finsztál, Bajic 1.

DVSC: Tóth B. S. – Porkoláb Zs. 8 (4), Vámosi A. 1, Ballagó L. 3, Erdődi G. 1, Tamás K. 7 (1), Orsó Sz. 1

Cserék: Czina E. 1, Nemes K., Kőrösi E. 1, Győrfi B., Szilágyi Zs. 1

Büntető: 4/3 , ill. 5/5, Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc

Farkas Kitty: “Nagyon harcos, kemény mérkőzést játszottunk a nagy fizikai fölényben lévő debreceni lányokkal. A csapatot csak dicsérni tudom a jó és taktikus játékért“.

Kudor Kitti: “Kicsit bosszús vagyok, mert több volt ebben a mérkőzésben. Az első huszonöt percben jól, dinamikusan játszottunk, sajnos az utolsó öt perc technikai hibái miatt ötgólos hátrányba kerültünk a szünetre. A második félidő elején ismét többet hibáztunk, a játékrész második része jobban sikerült. Gyengébb játékot produkáltunk, mint az elmúlt mérkőzésen, ezeken a találkozókon még több jó egyéni teljesítmény kell”.

MÁR GYÁLON IS MAGAS HŐFOKÚ CSATÁT VÍVHATTAK LIMPEKÉK

Emlékeztetőül Gyálon is két ember kiválásával csikarta ki a győzelmet a Kézilabda Szeged SE: pazar első félidei teljesítményükkel már a szünetig masszív előnyt szerezhettek a lányok. A fordulást követően ugyan két kulcsjátékosukat is igen hamar elveszítették a lányok, de foghíjasan is mindent egy lapra feltéve harcoltak, és a parádézó Jakab kapus vezérletével már nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból. A Napfény városa a 29:23 – es győzelem után remek hangulatban térhetett haza a hosszú túráról.

Forrás: KSZSE FB/debsport.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb