Közélet

Péntektől újra közlekedési lámpák irányítják a forgalmat az újonnan átépített Algyői úti csomópontnál

Péntektől újra közlekedési lámpák irányítják a forgalmat az újonnan átépített Algyői úti csomópontnál. Pontosan október 30-án, 19 órakor kapcsolják be a lámpákat, amelyek ezt követően folyamatosan szabályozzák az érintett szakasz forgalmát.

Hamarosan véget ér az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca forgalmas csomópontjának átépítése, ahova olyan korszerű közlekedési lámpákat helyeztek ki, amelyek minden szempontból megfelelnek a modern kor követelményeinek. A jelzőlámparendszer kamerák segítéségével figyeli a forgalmat, és a közlekedők számától függően irányítja a közlekedést. Továbbá a rendszer arra is képes, hogy a vakokat és a gyengénlátókat szöveges instrukciókkal segítse az úttesten való átkelésben.

A lámpák bekapcsolásával lényegesen lerövidül az adott útszakaszon a várakozási idő, gyorsabban halad majd a forgalom, nem utolsó sorban pedig sokkal biztonságosabbá válik a gyalogos és a kerékpáros forgalom is az Algyői úton.

A csomópont felújítási munkálatainak befejeződésével forgalmi rend változás lesz várható az Algyői úton:

  • nagyon fontos, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba fog belevezetni,
  • figyelni kell arra is majd a közlekedőknek, hogy az Algyői útról a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszoknak elsőbbsége van,
  • ha kifelé haladunk a városból, balra kanyarodni csak a Baktói utcából szemből lehet, a Diadal utcából és Algyőről érkezve pedig a 47-es jelzésű útról lehet majd behajtani,
  • valamint lényeges változás az is, hogy ezentúl a Diadal utcai szervizútról tilos a főútra rákanyarodni.

Fotók: Szabó Dávid, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb