Gasztro

Sonkát vettél a szegedi ALDI-ban? Mutatjuk, melyikkel vigyázz!

Tegnap a LIDL szaladt bele egy brie sajt-macerába, ma az ALDI egy sonkába, úgy tűnik ez egy ilyen hét. Konkrétan a Hola Serrano sonkát hívja vissza a gyártója, a Principe di San Daniele Spa, mert annak egyik mintájában Listeria baktériumot mutattak ki – közölte az áruházlánc az MTI-vel. 

A sonka értékesítését azonnal felfüggesztették, az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg. A Listeria gyomor – és emésztőrendszeri megbetegedéseket és influenzához hasonló tüneteket okozhat. Listeriával szennyezett termék elfogyasztása után különösen terhes nőknél, kisgyermekeknél, illetve a legyengült immunrendszer esetén súlyosabb megbetegedés léphet fel. A probléma a 33576 cikkszámú, G203641300 gyártási azonosítójú, 100 grammos termékkel van, melynek a fogyaszthatósági ideje december 2.

Te is vásároltál?

Vidd vissza bátran: bármely magyarországi Aldi áruházban visszatérítik az árát, a vásárlást igazoló számla, vagy nyugta hiányában is.

TEGNAP A LIDL-NEK GYŰLT MEG A BAJA A FRANCIA SAJTTAL

Nem hangzik túl gusztán: “toxintermelő E. coli baktériumszennyeződés miatt” hívja vissza a fogyasztóktól a LIDL Magyarország Bt. az egyik francia sajtját – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Hogy konkrétan melyik termék necces, mutatjuk a csütörtöki írásunkban:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb