Közélet

Orbán Viktor: újra ingyenes a parkolás, bezáratják a szórakozóhelyeket, éjszakai kijárási tilalom lesz

A kormány ma éjféltől bevezeti a rendkívüli jogrendet, bezáratják a szórakozóhelyeket és éjszakai kijárási korlátozás jön, továbbá visszatér az ingyenes parkolás – jelentette be Orbán Viktor kedd esti Facebook videójában. Mint mondta, ha így haladnak a napi számok, december közepére a kórházaink elérhetik teljesítőképességük határait.

DECEMBER KÖZEPÉN NAGYON NAGY BAJ LEHET

A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzött, mint Magyarországon. Orbán Viktor szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így megy tovább, a magyar kórházak december közepére elérhetik a teljesítőképességük határait. Eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyünk, amivel megvédhetjük a kórházak működőképességét, az idősek életét, mondta az ország első embere.

RENDKÍVÜLI JOGREND

A kormány ma éjféltől bevezeti a rendkívüli jogrendet. Arra kérik az országgyűlést, hogy a rendkívüli jogrendet 90 napig hosszabbítsa meg.

ÚJRA INGYENES A PARKOLÁS

Újra ingyenes a parkolás, illetve járatsűrítést jelentett be a kormány a reggeli csúcsforgalomban. A reggeli és a déli forgalmat érinti az utóbbi.

RENDEZVÉNYEK, SPORTESEMÉNYEK

Rendezvényeken sporteseményeken, mozikban, színházakban minden 3. széken lehet ezentúl ülni. A hatóságok azonnal bezárják azon helyeket, amelyek nem tartják be a szabályokat. Aki nem hord maszkot, nem tartja a távolságot, az nem csak a saját, hanem mások életét is veszélybe sodorja – fogalmazott.

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

A zenés-táncos szórakozóhelyeket bezárják Magyarországon, éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe. Éjfélig mindenkinek haza kell érnie.

LÉLEGEZTETŐGÉPEK TEKINTETÉBEN VILÁGELSŐK VAGYUNK

A védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak, ágyak tekintetében Európában a harmadikak, lélegeztetőgépek esetében világelsők vagyunk – mondta. Orbán Viktor kifejtette: orvosaink és ápolóink világszínvonalon végzik a munkájukat, mindent megtesznek a betegekért, de ez nem elég, a végső megoldás a vakcina. Ez látótávolságon belül van, tárgyalunk az EU-val, Oroszországgal, Kínával, Izraellel – sorolta. A helyzet komoly, de tavasszal már sikerült. Ha betartjuk a szabályokat, együtt újra sikerül – zárta a videót a miniszterelnök.

A teljes videóhoz katt ide:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb