Sport

Ismerős arc került a PC Trade Szeged NKE élére

Vojkovics Gyulát éppen másfél évvel ezelőtt csábította át a Napfény Városából az akkor élvonalba jutó Szent István SE. A váltást üdvözölte a szegedi klub is, támogatva ezzel a tehetséges edző szakmai fejlődését. A régi – új szegedi mester nem is végzett rossz munkát az újonc fekete sereggel, de a járvány derékbe törte az egyesület céljait, így közös munkájuk nem folytatódhatott.

Fotó: baon.hu

VOJKOVICS GYULA RÖVID IDŐN BELÜL ILLESZKEDHET A CSAPAT CÉLJAIBA

Óriási előnyt jelenthet, hogy értelemszerűen a játékosok többsége dolgozott már együtt Vojkovics Gyulával. A Kecskemét ellen átmenetileg a klub stratégiai igazgatóként ismeretes Vadkerti Attila hajszolta győzelembe a csapatot, az egyesület amúgy a múlt heti edzőváltás után két célt tűztünk ki maga elé. Egyrészt olyan edzőt kerestek, akivel kölcsönös bizalommal tud dolgozni a stáb, és a lányok is. Másrészt, aki a megkezdett csapatépítésbe, szakmai munkába zökkenőmentesen tud bekapcsolódni. Gyula a magenták mindkét kritériumának megfelelt, és mivel szívesen jött vissza Szegedre, pillanatok alatt megszületett a megegyezés és nyugodt szívvel bízták rá a felnőtt csapat felkészítését. A hétvégén szerencsére nem lesz bajnoki meccse a lányoknak, ez most kapóra jön, hiszen az újdonsült mester így két hetet is tud dolgozni a gárdával, de az átálláshoz a klub is minden segítséget megad – tájékoztatott a megállapodás aláírása után Vadkerti Attila.

Fotó: hiros.hu

A KECSKEMÉT ELLEN MÁR FELÁLLTAK A PADLÓRÓL A SZEGEDI LÁNYOK

A járványhelyzet okozta felkészülési nehézségek mentálisan is megviselték a PC Trade Szeged NB1/B – s női kézilabdacsapatát, így az edzőváltásban levő társaságot a Vadkerti Attila vehette át a Kecskemét ellen. A legenda át tudta segíteni a lányokat a nehézségeken, hiszen az Etelka soron megrendezett derbin a ciklámenek a szünetig kialakuló négygólos hátrányukból (14:18) felállva, végül ugyanilyen arányban győzedelmeskedtek (28:24).

Forrás/fotók: sznke.hu, PC Trade Szeged Handball FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb