Kikapcs

A kormányrendelet értelmében változik a Belvárosi Mozi termeinek lehetséges nézőszáma

Limitált nézőszámmal, de rendületlenül üzemelhet tovább Szeged 100 éves filmszínháza, a Belvárosi Mozi. A ma éjféltől életbe lépett rendkívüli jogrend értelmében a mozikban, színházakban és sportrendezvényeken csak minden 3. széken ülhet néző. Az óvintézkedések kötelező elvégzése után így a Csőke József teremben 13, a Balázs Béla teremben 25, a Zsigmond Vilmosban pedig 130 fős közönség foglalhat helyet a vetítéseken.

TOVÁBBI 9 PONTBAN FOGLALTA ÖSSZE A BELVÁROSI MOZI A LÁTOGATÁSRA VONATKOZÓ SZABÁLYOKAT

1. A mozi természetesen kézfertőtlenítési lehetőséget biztosít, és nyomatékosan kéri az érkezőket a rendelkezésre álló eszközök használatára. 2. Az előadásokat kizárólag tünetmentes, ás láztalan nézők látogathatják, a személyzet óva intene a felelőtlen, ellenőrizetlen megjelenéstől. 3. A személyzet fokozza a fertőtlenítés, takarítás gyakoriságát, tekintettel a kilincsekre, pultokra. 4. A nézőtereket az előadások közötti szünetekben minden esetben átszellőzteti a személyzet. 5. Maszk viselése kötelező! 6. Kizárólag tünetmentes dolgozók vehetik fel a munkát. A közönségforgalmi terekben minden esetben kötelező a munkatársak maszkviselése is. 7. Sorban álláskor kéretik betartani a 1,5 méter távolságot! 8. Az online jegyvásárlási lehetőség valós opció, lehetőség szerint érdemes azzal élni az előadások előtt. 9. A termekben értelemszerűen csak annyi jegyet értékesítenek, amennyi még a rendeletekben előírt kötelező távolságtartást biztosítani tudja. A cél továbbra is a közönség biztonságérzetes, és szórakozása a megfelelő keretek között.

AZ ÉJFÉLTŐL ÉLETBE LÉPŐ KORLÁTOZÁSOK BŐVEBBEN A MAGYAR KÖZLÖNYBEN KERÜLTEK KIFEJTÉSRE

Bezárnak a diszkók, de nyitva maradhatnak a kocsmák, kávézók, éttermek – írja a pár perccel éjfél – azaz a hatályba lépés előtt – megjelent rendelet a Magyar Közlönyben. Rengetegen kérdeztétek, íme a válasz: a kijárási korlátozás alatt is lehet munkába menni.

Forrás/fotók: Belvárosi Mozi FB, szegedtourism.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb