Közélet

Napi összefoglaló: 5000 felett az új fertőzöttek száma, túlcsordult az ellátórendszer, járatsűrítés Szegeden

Az elmúlt 24 órában 5000 fölé emelkedett az újonnan regisztrált koronavírusos beteg száma az országban, 107-en pedig életüket vesztették. Mindeközben szakértők szerint az ellátórendszer egyre inkább telítődik, a nem létfontosságú műtéteket pedig elhalasszák. Jövő héten eldőlhet a szegedi járatsűrítés sorsa és kiderült, hogy gyermeke előtt gyilkolt pénteken a dorozsmai férfi.

5000 FELETT AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA, 107-EN ÉLETÜKET VESZTETTÉK

Az elmúlt 24 órában 5318 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 104. 943 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 76 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy Szegeden és környékén immár 4533 fertőzöttet tartanak nyilván.

A SZAKÉRTŐK SZERINT TÚLCSORDULT AZ ELLÁTÓRENDSZER

Lovas András, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályának vezetője a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnökségének szervezett, online kongresszusán úgy fogalmazott: az ellátórendszer túlcsordult, már nincs tartalék a rendszerben, az ország három pontján lévő intenzív osztályátok mindegyike telített.

KÁSLER ELRENDELTE A HALASZTHATÓ MŰTÉTEK FELFÜGGESZTÉSÉT

Elrendelte a halasztható műtétek felfüggesztését az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós – az Emberi Erőforrások Minisztériumának szombati közleménye szerint – az egyre növekvő számú koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása érdekében adott ki utasítást valamennyi aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetőjének.

SZLÁVIK JÁNOS SZERINT A TÖMEGES TESZTELÉS ÖNMAGÁBAN NEM MEGOLDÁS

Nem szerencsés tömeges koronavírus-antigén teszteket végezni – mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

SZERBIÁBAN BETILTOTTÁK AZ ÖT FŐNÉL NAGYOBB RENDEZVÉNYEKET

A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb betiltotta az öt fősnél nagyobb rendezvényeket, valamint a jövő hét szerda és péntek között iskolai szünetet rendelt el – olvasható a testület közleményében, amelyet a szerb sajtó szombaton ismertetett.

JÖVŐ HÉTEN SZÜLETHET DÖNTÉS ARRÓL, HOGYAN SŰRÍTIK A JÁRATOKAT SZEGEDEN

Ingyenes parkolás és járatsűrítés – többek között ezek is szerepelnek a kedden este meghozott intézkedések között, amelyeket a koronavírus-járvány második hullámának lassítsa érdekében vezetett be a magyar kormány. A szerdán életbe lépett rendeletet követően a belváros elesett, az utcák megteltek autókkal és ideges vezetőkkel.. A járatsűrítésekre azonban még nem tudni mikor kerül sor, vélhetően a jövő héten születik majd minderről döntés – fogalmazott lapunknak Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője, akire ez ügyben telefonon csörögtünk rá.

GYEREKÜK JELENLÉTÉBEN GYILKOLT PÉNTEKEN A DOROZSMAI FÉRFI

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyelete során letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki több késszúrással ölte meg várandós feleségét pénteken Kiskundorozsmán. A megalapozott gyanú szerint a férfi november 6. napjára virradóra szeged-kiskundorozsmai ingatlanukban több késszúrással megölte várandós feleségét kiskorú gyermekük jelenlétében. A sértett a helyszínen életét veszítette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb