Sport

Csányi Dániel visszatért, vezetésével tükörsima SZRSE – győzelem a Sümeg ellen

Az első szettben fej – fej mellett haladtak a SZRSE férfirészlegének NB 1-esei a szívós sümegiek ellen, de izzasztó küzdelemben csikarták ki az előnyt (25:22). Szinte lemásolta a két csapat az első etapot a következő játékrészben is, úgy küzdelemben, mint pontarányban (25:22). A lélektanilag már kissé megroppantott vendégek az utolsó játszmában (25:17) már kevésbé iparkodtak: nagyszerű győzelmet aratott a Szeged.

BEHARANGOZÓ: TOVÁBBRA IS ZÁRT KAPU, CSÁNYI VISSZATÉR

A hétvégén újabb duplafordulóra készültek a szegedi férfi röpisek: a Sümeg mellett a Kazinbarcika félelmetes csapata jött szembe a Magyar Kupa küzdelmeiben. Megnehezítette a helyzetet a közönség hiánya, hiszen továbbra is szigorúak a szabályok: a csapatokon és a hivatalos személyeken kívül senki sem tartózkodhat a mérkőzéseink helyszínén. “Szeretjük a kihívásokat” – reagálta félig viccelődve az újabb kettős terhelésre Nusser Elemér vezetőedző. – “Szép feladat lesz, hiszen továbbra sem komplett a csapatunk és továbbra is kevesebb edzést tudunk biztosítani, mint amennyit a Lila iskolában megszoktunk. Egy jó hír reménye felcsillant, hiszen Csányi Dániel játékára már van esély, de ez csak később derül ki, és ha tud is játszani, csak öt-hat hetes kiesés után. Bodnár Lajosra feladóként komoly teher hárul, hiszen ő lesz az egyetlen feladónk, nem lesz cseréje”.

AZ ELSŐT SZETTBEN GYILKOS KÜZDELEM

A kezdésnél derült ki: Nacsa Gábor ezúttal nem tudja vállalni a játékot, a visszatérő Csányi Dániel viszont igen. Óriási lendülettel kezdtek a srácok, Csányi és Sarnyai bősz lecsapásaival már 6:2-re is vezettek a narancsosok, de hamar levegőt kapva Kaposi és Sow keresztütéseivel nyert teret a Sümeg, és mivel Nagy Péter is remekül sáncolt, pillanatok alatt egalizált a fekete sereg. Átvette a vezetést a vérszemet kapó rivális, de Nusser mester jó ütemben vett időkérése megtörte a lendületüket, hiszen a végjáték előtt újra nyitott volt minden (19:19). Bodnár és Somosi kapta össze magát, a fogadópontokat követően újfent Csányi csipkedte magát az emelkedő Sow – Nagy páros mellett (23:21). 23:21-nél az év szegedi támadása zajlott le: Csányi Dániel egy zseniális ejtéssel lepte meg az ellenfelet, így három szettlabdához jutottat a hazaiak, a másodikat pedig ki is használták (25:22).

NEM VÁLTOZOTT A FORGATÓKÖNYV A 2. ETAPBAN SEM

A vezetés birtokában ott folytatták a fiúk, ahol abbahagyták, de már nem olyan elánnal, mint az első szettben, így a második játékrész első fele is végig szoros volt: Sárközi remekül pörgött liberóban, emellett Kaposi, Erki és Illés is bosszantó poénokat sütött el az ezer fokon pörgő szegediek között. Sarnyai, Kiss és Csányi egymást felülmúlva képeztek áttörhetetlen sáncerdőt, Bodnár is zseniális feladásokkal kínálta meg őket a forrpontban. Mivel Inhoffék nagyon elkapták a fonalat, állandó izgalmakra lehetett tehát számítani a fekete sereg remeklésének közepette is. Így volt a második parti a végjátékában is, amely 21:21 – ről indult. Csányi és Piti mellett Sarnyai sem kegyelmezett a hajrában, így végül ezúttal is 25:22-es részsikert aratott a Szeged, okos játékkal kényszerítette demoralizáló hibákba ellenfelét (25:22).

A DÖNTŐ SZETT MÁR SIMA VOLT

A forgatókönyv később sem változott: fej-fej mellett haladtak a csapatok, ilyen szoros és jó meccseknél sajnáljuk igazán, persze a szurkolók csak online közvetítéssel, és nem a helyszínen tudták élvezni a játékot. Később úgy tűnt, mégis sikerül meglépni, és így is lett: 13:8-as hazai vezetésnél kértek időt a vendégek. A szegedi srácok viszont ott folytatták, ahol abbahagyták, nagyon magabiztos és határozott játékkal már 7 pontos előnyre tettek szert. Innen már tovább masírozott a Vidux – Szegedi RSE, a sümegiek 20:9-es hazai vezetésnél teljesen tanácstalannak tűntek. Itt egy kicsit megtorpantak a lezserkedni kezdő srácok, de 24:16-nál így is nyolc lehetőség volt lezárni az összecsapást. Végül 25:17-re be is húzták a szettet, és ezzel a meccset is, szép volt, fiúk!

Nusser Elemér: – “Négy- vagy ötszettes meccsre számítottam, engem is meglepett, hogy ennyire simán nyertünk. Persze az első két szett végjátékában nagyon észnél kellett lennünk. Az előző szezonban sajnos jellemző volt ránk, hogy a szettek végét mi rontjuk el az ellenfélnek, szerencsére ez most fordítva történt, az utolsó labdamenetekben szinte hibátlanok voltunk. Csányi Dániel rutinja nagyon sokat segített“.

NB I Férfi Bajnokság Liga alapszakasz, Szeged
Vidux-Szegedi RSE – Sümegi Röplabda Egyesület 3:0 (25:22)(25:22)(25:17)
Vidux-Szegedi RSE : Kezdő: Csányi Dániel, Piti Richárd, Somosi Levente, Sarnyai Ákos, Bodnár Lajos, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Piti Richárd, Móczár Dávid, Strezeneczki Péter, Péter Márk
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

A SZOLNOK ELLEN MÉG NACSA GÁBOR TARTOTTA MECCSBEN A TARTALÉKOS SZEGEDET

A többszörös magyar bajnok és kupagyőztes játékos visszatérésére csupán 1021 napot kellett várni hivatalos mérkőzésen. Nacsa Gábor szereplése titkos ütőkártya volt a narancsosok kezében, ezzel pénteken sokakat meglepett a gárda Szolnokon. Nem véletlen, hogy nem mutatták be új igazolásukat korábban, hiszen pontosan e hatás volt a cél. Az ász váratlan megjelenésével ugyanis kis híján ötszettes csatára kényszerültek a hazaiak.

Forrás/fotó: Mihály István – SZRSE FB, szegedvolley.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb