Közélet

Napi összefoglaló: visszaszoruló járvány a börtönökben, a vakcina jelenthet tartós megoldást

Orbán Viktor miniszterelnök többek között Röst Gergellyel vitatta meg az érkező vakcina lehetséges hatásmechanizmusait, megyénkben 153 főre kúszott fel a megbetegedések száma az elmúlt 24 órában. Börtöneinkben sikerült visszaszorítani a fertőzést, Szegeden három vonalon is sűrítik a buszjáratokat hétfőtől.

90 NAP MÚLVA ÉRKEZHET AZ ELSŐ VAKCINA MAGYARORSZÁGRA

A Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa, Röst Gergely is részt vett a vakcinával kapcsolatos megbeszélésen a Karmelita kolostorban. A tudományos szakemberek itt a kormányfővel, és három miniszterével konzultáltak az oltóanyag lehetséges hatásmechanizmusairól. Orbán Viktor közösségi oldalán fejtette ki, hogy a “koronavírus – járványra a vakcina a megoldás, amely most már belátható távolságban van“.

5000 ALÁ CSÖKKENT AZ ORSZÁGOS MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 4673 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 109. 616 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 153 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy Szegeden és környékén immár 4686 fertőzöttet tartanak nyilván.

MÉG A VÍRUS IS KORDÁBAN TARTHATÓ A SZEGEDI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖNBEN

Kezdetben fel – felütötte a fejét a járvány börtöneinkben is, de a szigorú higiéniai előírásokkal sikerült megálljt parancsolni a vírus terjedésének. A beszélők helyett, az online formájú kapcsolattartás lett a jellemzőbb. A szűkülő edzéslehetőségek mellett a rabok tevékenységi köre is átalakult: egyre többen készítenek a hűvösön is védőmaszkot.

ORSZÁGOSAN SŰRÍTIK A JÁRATOKAT HÉTFŐTŐL, SZEGEDEN HÁROM VONALON

Hétfőtől a járványügyi helyzetre való tekintettel Szegeden a reggeli és délutáni csúcsidőszakban az alábbi mentesítő helyi járatok közlekednek a zsúfoltság elkerülése érdekében. Továbbá a megszokottakhoz képest több viszonylaton közlekednek csuklós autóbuszok a megfelelő távolságtartás biztosításának céljából. – tájékoztatott a Volánbusz weboldalán. Szegeden a 32 – es, a 74 – es és a 84 – es vonalat érinti a változtatás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb