Kikapcs

Űrkutatási csapatversenyt hirdettek a magyarországi, és a határon túli középiskolásoknak

Akár az SZTE Repülő és Űrorvosi Tanszékére is eljuthatnak a díjazottak: Irány az űr címmel háromfordulós űrkutatási csapatversenyt hirdetett a magyarországi és a határon túli középiskolások számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) – tájékoztatott az MTI.

AZ ŰRKUTATÁS ISMERETANYAGA ÚJ SZEMPONTOKAT ADHAT

A tanulmányi versenyre már elindult a regisztráció, az első online forduló december 8 – án zárul. Ezt követi majd még egy online forduló februárban és a legjobbak 2021. májusában már személyesen mérik össze az univerzummal kapcsolatos tudásukat Budapesten – olvasható a MANT honlapján. A versennyel azt szeretnék megmutatni a szervezők, hogy az űrkutatás, az űrtevékenység minden reál tárgy tanításához alkalmazható hasznos, élő ismeretanyaggal szolgál, és a fizika mellett a kémiát, biológiát, földrajzot, informatikát is érdekessé lehet tenni az űr témakörével.

AZ SZTE REPÜLŐ ÉS ŰRORVOSI TANSZÉKÉRE IS ELJUTHATNAK A SZERENCSÉS DÍJAZOTTAK

A verseny fődíja egy 3+1 fős utazás az az Európai Űrügynökség (ESA) legnagyobb létesítményébe, az Európai Űrtechnológiai Központba (ESTEC), a hollandiai Noordwijkbe. A második díj belföldi utazás Magyarország egyik legjelentősebb űripari cége, a több űreszközhöz alkatrészeket szállító Admatis Kft. miskolci telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem Repülő- és Űrorvosi Tanszékére. A csapat tagjai egy-egy okosórát is kapnak. A harmadik helyezett nyereménye nagyszabású laborfejlesztés az induló csapat iskolájában. A további értékes nyereményeken felül, minden díjazott diák térítésmentesen vehet részt a MANT 2021. évi nyári Űrtáborában.

A négyfős csapatok – három tanuló és egy felnőtt mentor – nevezését 2020. december 8-án 16 óráig (az első forduló utolsó napjának délutánjáig) várják az esemény honlapján (iranyazur.hu), ahol minden további információ is megtalálható – olvasható a tájékoztatásban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb