Közélet

Napi összefoglaló: jöhet a Karikó Katalin nevével fémjelzett Pfizer-vakcina, megy a vita a szegedi maszk-rendeletről

Kezdjük egy egészen klassz hírrel a mai összefoglalónkat: ma semmiféle korlátozást nem rendeltek el sem Szegeden, sem az országban. Az utóbbi napok után ez már simán örömhírnek számít, nem? Érkezik a mai nap tömör összefoglalója, íme a legfontosabb szegedi és szegedieket érintő hírek, csütörtökről!

ORBÁN VIKTOR OPTIMISTA

Orbán Viktor reméli, hogy karácsonykor már tarthatunk nagyobb összejöveteleket, konkrét állásfoglalást két hét múlva tud majd adni. Az ország első embere nyilatkozott egy nagyot, telis-tele hasznos infóval, katt a cikkünkre:

MASZK MINDENÜTT VAGY CSAK A FREKVENTÁLT PONTOKON?

Az egész Szegedre kiterjedő maszkviselést kritizálta ma a szegedi Fidesz és meglepetésre az egyik DK-s képviselő is, az előbbi arra kéri Botka Lászlót, hogy a túlzott gyorsaság és a hirtelen döntések miatt, a teljes város területére érvényes kötelező maszkviselési szabályt vizsgálja felül. Fodor Antal, Kiskundorozsma-Béketelep képviselője, azt írja, hogy legalább a képviselők véleményét meg kellett volna hallgatni az intézkedés bevezetése előtt.

MÉG MINDIG COVID, MÉG MINDIG SZEGED(I VONATKOZÁS)

Az Európai Bizottság engedélyezi annak a szerződésnek a megkötését, mely akár 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzését is lehetővé teszi az amerikai Pfizer és a német BioNTech vállalattól – jelentette be Erik Mamer, az Európai Bizottság szóvivője szerdán Brüsszelben. A vakcina kifejlesztésében a szegedi Karikó Katalin módszere volt segítségre:

NEM JÖTT JÓL A KÖTELEZŐ BEZÁRÁS A SZEGEDI VADASPARKNAK

Nyolc-tíz millió forintnyi veszteség érheti a Vadasparkot az előttünk álló 30 napban – ismertette lapunkkal Veprik Róbert, az intézmény vezetője. Az objektum csakúgy, mint minden más, a kedden éjfélkor életbe lépett intézkedések fejében sajnos be kellett, hogy zárja kapuit a szegediek előtt. A szakértő szerint azonban a jelenlegi helyzetet tekintve még az is megeshet, hogy a harminc nap, két-három hónapra is kitolódik.

ÉS A NAP TRASH HÍRE: KOCSMÁZÁS, TARGONCÁVAL, ROCK ‘N ROLL

A november No 1. szegedi kocsmasztorija már a hónap első felében befutott: az egyik környékbeli településen egy fickó két lopott kézitargoncával állított be a helyi kocsmába, ahol 2.000 forintért adott túl a 300.000 forintot érő eszközökön – adta hírül a Szegedi Járási Ügyészség.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb