Közélet

Az egész Szegedre kiterjedő maszkviselést kritizálja a szegedi Fidesz és az egyik DK-s képviselő (frissítve)

Szegeden vannak olyan nagy, szabad területek, ahol indokolatlan a maszkviselés kötelezettsége – írja a szegedi Fidesz hozzánk eljuttatott közleményében, melyben arra kérik Botka László polgármestert, a Szeged teljes területére előírt maszkviselési kötelezettséget gondolja át.

“A Szegedi Fidesz támogatja Botka Lászlót a gyors és hatékony intézkedésekben, amelyek a veszélyhelyzet újbóli elrendelése alapján Szeged vezetőjét, egy személyben a polgármestert illetik” – folytatódik a közlemény, majd a túlzott gyorsaság és a hirtelen döntések miatt, arra kérik a polgármestert, hogy a teljes város területére érvényes kötelező maszkviselési szabályt vizsgálja felül. Mint írják, szerintük vannak olyan szegedi közterületek és városrészek, ahol a kötelező távolságtartás előírását maszk nélkül is meg lehet tartani.

FRISSÍTVE: az egyik DK-s önkormányzati képviselő is szembe helyezkedett a polgármesterrel a témában. Fodor Antal, Kiskundorozsma-Béketelep képviselője, azt írja Facebook oldalán, hogy “legalább a képviselők véleményét meg kellett volna hallgatni az intézkedés bevezetése előtt”, illetve azt, hogy bár nem ért vele egyet, természetesen betartja, mint – ahogy fogalmaz – “bármelyik buta jogszabályt”.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb