Kikapcs

Nyolc-tíz millió forintnyi veszteség érheti a Vadasparkot az előttünk álló 30 napban

Nyolc-tíz millió forintnyi veszteség érheti a Vadasparkot az előttünk álló 30 napban – ismertette lapunkkal Veprik Róbert, az intézmény vezetője. Az objektum csakúgy, mint minden más, a kedden éjfélkor életbe lépett intézkedések fejében sajnos be kellett, hogy zárja kapuit a szegediek előtt. A szakértő szerint azonban a jelenlegi helyzetet tekintve még az is megeshet, hogy a harminc nap, két-három hónapra is kitolódik.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében kedden éjfélkor az ország minden területén szigorú szabályok léptek életbe. Ennek következtében a szórakozást és a kikapcsolódást most egy időre hanyagolnunk kell. Sajnos a Szegedi Vadaspark ajtajára is lakat került, vagyis: egy darabig most biztosan nem simogathatjuk és etethetjük meg kis kedvenceinket a hangulatos kis létesítményben.

„Természetesen a Szegedi Vadaspark is be kellett, hogy zárja kapuit a látogatók előtt, szerencsére a dolgozóinkat azonban mindez nem érinti, hiszen az állatkert lakóit továbbra is el kell látni, viszont a munkatársaink mindegyike mindezt immár maszkban végzi, a Vadaspark teljes területén. Anyagilag viszont hozzávetőlegesen 8-10 millió forintnyi kieséssel számolunk. Az, hogy valójában a bevétel eredetileg mennyi lenne az előttünk álló 30 napban, nagyrészt az időjárási viszonyoktól függ. Vagyis, ez csak egy hozzávetőleges összeg.” – fogalmazott Veprik Róbert.

Az állatkert vezetője azonban ezúttal kíván megnyugtatni mindenkit: nem tűnnek el teljesen a szegediek életéből, hiszen úgy az Instagramon, mint pedig a Facebookon nyomon követheti minden kis kíváncsi az állatok mindennapjait. Színes, érdekes tartalmakkal folytatják ugyanis a munkát az online térben. Véleménye szerint azonban még az is megeshet, hogy mindez nem harminc napig, hanem 2-3 hónapig is eltart majd.

Arra a kérdés pedig, hogy esetleg mégis lát-e esélyt arra, hogy még az idén újra látogathatóvá váljon az állatkert azt felelte:

„Én mindenre látok esélyt és annak az ellenkezőjére is, itt azonban most nem én döntök, hanem a kormány. Ezeket a döntéseket követjük mi is. A kormány döntött úgy, hogy be kell zárnunk a Vadasparkot, amikor a kormány illetve az Operatív törzs úgy dönt, hogy kinyithatjuk, akkor kifogjuk nyitni.”

Addig viszont tégy velünk ismét virtuális kirándulást a szegedi állatvilágban:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb