Közélet

Botka László: Szeged teljes belterületén kötelező a maszkviselés

Ezt valahogy éreztük jönni. Szeged teljes belterületén kötelezővé teszik a maszkviselést – jelentette be Facebook oldalán Botka László, Szeged polgármestere. A rendelet már hatályba is lépett, ettől a perctől kezdve tehát maszkot fel!

Mint írja, ma reggel egészségügyi, rendvédelmi és közigazgatási szakemberekkel tárgyalt, akik úgy látták, csakis akkor van értelme a dolognak, ha az összes közterületre vonatkozik. Tehát:

  • Mától kötelező a maszkviselés Szeged összes közterületén.
  • A rendelet a kihirdetése után azonnal hatályba lép.
  • A maszkviselést a szabálysértési törvény alapján a rendőrség és a honvédség ellenőrzi.
  • Akik nem tartják be a szabályokat, 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak.

A polgármester közleményét alább változatlanul közöljük.

“Kedves Szegediek! A mai naptól városunk teljes belterületén kötelezővé tesszük a maszk viselését a közös biztonságunk érdekében. Ma reggel egészségügyi, rendvédelmi és közigazgatási szakemberekkel egyeztettem. A szakemberek egyöntetű véleménye az, hogy egyedül akkor van értelme a kötelező maszkhasználatnak, ha az Szeged teljes közterületére vonatkozik. Ezért a mai napon a kormányrendelet felhatalmazása alapján elrendeltem, hogy városunk teljes belterületén kötelező legyen a maszk viselése. A rendelet a kihirdetése után azonnal hatályba lép. A maszkviselést a szabálysértési törvény alapján a rendőrség és a honvédség ellenőrzi majd városunkban. Akik nem tartják be a szabályokat, 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak. Arra kérek mindenkit, hogy tarsuk be az egészségünk védelmében hozott intézkedést! Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!” – áll a polgármester Facebook-on közzétett bejegyzésében.

Maradt még kérdésed? Minden, amit tudnod kell a szigorításokról:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb