Kikapcs

November 27-én felgyulladnak a karácsonyi fények Szegeden

November 27-én felgyulladnak a karácsonyi fények Szegeden: fényárban úszik majd a város karácsonyfája a Klauzál téren, a fényszarvas is teljes pompájában várja majd csodálóit a Dugonics téren, és természetesen nem maradhat el a villamosok karácsonyi kivilágítása sem – árulta el Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

Noha az idei ünnepet jócskán átszabta a koronavírus járvány, a Szegedi Karácsonyi Hetek ünnepségsorozat törlésével nagyon sok közkedvelt programról le kell mondanunk idén, szerencsére azonban a város díszkivilágítása nem tartozik ezek közé, így idén is gyönyörködhetünk Szeged hangulatos, fényárban úszó ünnepi pompájában.

Makrai Lászlótól megtudtuk, hogy jelenleg ott tartanak az előkészületek, hogy elkezdték a város karácsonyfájának felkutatását. A felhívásra folyamatosan érkeznek is a jelentkezők, amelyek közül majd kiválasztják Szeged idei karácsonyfáját. Elmondta, még egy hétig jelentkezhet telefonon vagy email-ben az, aki rendelkezik egy családi háznál magasabb, legalább 10 méteres fával, ami nem foghíjas, és körben arányosan növekvő ágaival méltó lenne a Szeged karácsonyfája címre. A tervek szerint a november 23-ai héten állítanák be a helyére a kiválasztott fát, amelyen a város teljes díszkivilágításával együtt november 27-én, Advent első hétvégéjén gyúlnak fel a fények.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

Az ügyvezető igazgató azt is elárulta, idén még több ünnepi kivilágítással gazdagodik Szeged belvárosa: fényözönben úszik majd az Oskola utca, a Feketesas utcát teljes hosszában jégcsap díszek világítják meg, a Dugonics téri kettős körforgalomban felállított szimbolikus fenyőfa még kap egy magasítást, hogy amikor kigyulladnak rajta a fények sokkal impozánsabb legyen. De ez még nem minden: ünnepi pompába öltözik a Sóhajok Hídja, az önkormányzat épülete is, valamint a Tisza Lajos körúton és az Anna kúti pergolán a koronavírus járvány alatt emberfeletti módon teljesítő egészségügyi dolgozók tiszteletére kigyulladnak a szívecskék is. Ezenkívül Szeged Széchenyi téri ikonikus platánfája is színes organikus ünnepi díszekbe burkolózik.

Fotók: Szabó Dávid, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb