Kikapcs

Ugrott a karácsonyi vásár Szegeden (frissítve)

Október végén még örömteli várakozással készülhettünk a Szegedi Karácsonyi Hetek ünnepi forgatagára, bízhattunk benne, hogy lesz forralt borozás a Széchenyi téren, és gyönyörködhetünk a város szépségében a Szeged Eye óriáskeréken utazva, azonban az elmúlt napokban bejelentett szigorítások tükrében, a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat. Így ugyan a szervezők részéről hivatalos bejelentés még nem történt, de a jelenlegi szabályozás alapján nem rendezhetik meg a Szegedi Karácsonyi Hetek ünnepségsorozatot.

Noha a korábbi hírek alapján már tudható volt, hogy ebben az évben más lesz ez a rendezvény is, mivel a kialakult járványhelyzet miatt a megszokott Dóm téri Karácsonyi Vásár törlését már korábban bejelentették a szervezők, de azért még úgy készülhettek a szegediek, hogy a Széchenyi – Klauzál – Dugonics tér hármasában nem leszünk híján az ünnepi programoknak. Az éjféltől életbe lépett szigorítások értelmében azonban a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a karácsonyi vásárt nem rendezik meg. A Karácsonyi Heteket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. még nem erősítette meg hivatalosan a hírt, amint ez megtörténik, frissítjük cikkünket.

A szabályok szigorításával nemcsak a karácsonyi vásár ugrott, a Bárka Kézműveskikötő hétvégi vásárait sem lehet megtartani, így egy időre biztosan nem lesz rendezvény a Fokán sem.

FRISSÍTÉS:

Időközben megérkezett a Karácsonyi Heteket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. hivatalos közleménye, melyben megerősítették, hogy Szegeden nem lesz karácsonyi vásár.

“Kedves Barátaink! Megjelent a Magyar Közlönyben a november 11-től érvényes összes járványügyi szigorítás. Ennek 5. § (2.) e pontja értelmében TILOS rendezvényt – beleértve a karácsonyi vásárt – szervezni, így a Szegedi Karácsonyi Hetek eseményei idén elmaradnak. Szomorúak vagyunk, mert az utolsó pillanatig bíztunk abban, hogy ha korlátozásokkal is, de idén is Veletek együtt tudunk készülni az adventi időszakra. Kérjük, hogy Ti is tartsátok be az előírásokat, hogy minél hamarabb újra találkozhassunk. Vigyázzatok magatokra, mindenkinek jó egészséget kívánunk!” – írja a közlemény

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb