Kikapcs

Milyen távolra sétálhatok a kutyámmal este nyolc után? Itt a térkép, ami megmutatja

A november 11-én életbe lépett este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalom ideje alatt is sétáltathatnak kutyát a gazdik, azzal a kikötéssel, hogy a lakóhelyüktől számított 500 méteres körzetben maradnak. De honnan is tudható, hogy pontosan mennyi az az 500 méter, pontosan milyen messze távolodhatnak el otthonuktól? Müller Zsolt programozó készített egy Google Maps-en alapuló oldalt, ahol vagy a címre keresve vagy a térképre kattintva pontosan berajzolja az 500 méter sugarú kört a lakóhely körül, így pontosan fogja tudni minden kutyás gazdi, hogy meddig mehetnek el sétájuk során.

A térkép megpróbálja meghatározni a látogató helyzetét (a böngésző valószínűleg fel fog dobni egy erre vonatkozó engedélykérést) és ha sikerül, ehhez igazítja az aktuális nézetet. Ez tisztán egy kényelmi funkció, hogy a térkép egyből ott nyíljon meg, amely területre valószínűleg kíváncsi a látogató. Az engedélykérést elutasítva is tökéletesen használható, csak így kézzel kell a megfelelő helyre pozicionálni vagy a megfelelő címet beírni.

A készítő azt írta a térképről, hogy az ingyenes Google API kulcsot használta, ezért naponta maximum pár tízezer lekérést képes kiszolgálni, így ha nem sikerül betölteni éppen, érdemes később újra próbálkozni.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb