Kikapcs

Megszólalt a Múzeum előtt felújított szökőkút – hétfőn este elkezdődött a zenés műszaki próba

Megszólalt a Múzeum előtt felújított szökőkút – hétfőn este elkezdődött a zenés műszaki próba. A Napfény Városának egyik legvagányabb látványosságáról hamarosan a szegediek előtt is lehull a lepel. A jó hírt Szeged alpolgármestere, Nagy Sándor hivatalos közösségi oldalán közölte.

A zenével megspékelt fényjátékot a képre kattintva tudod megsasolni:

MAGYARORSZÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB SZÖKŐKÚTJA LESZ A MIÉNK

Magyarország második legnagyobb szökőkútjának tesztüzeme néhány hete vette kezdetét a Móra Ferenc Múzeum előtti parkban. A nagy szabású beruházás során víztakarékos óriásszökőkutat tettek a régi helyére, 110 fúvókával és fényjátékra is képes lámpákkal, amit feszített víztükörrel egészítettek ki úgy, hogy abban tükröződni tudjon majd a mögötte elterülő épület.

NEM CSAK A MÚZEUM ÉS ANNAK KÖRNYÉKE SZÉPÜL MEG, HANEM:

A fináléban járó projekt egyébként több, mint másfél milliárd forintba kerül és magába foglalja a Móra Ferenc Múzeum környezetének, a Stefánia zöld területeinek, a Móra-parknak és a Roosevelt térnek is a megújulását, amelyek ezután csinosabbak és sokkal trendibbek lesznek, mint voltak. A beruházás végső lépéseit nemrégiben Török Kornél kollégánk örökítette meg:

A SZEGED365.HU OLVASÓI NÉHÁNY HETE TECHNO ALÁFESTÉST JAVASOLTAK

Nekünk egyébként az olvasóink hatására és ötleteire alapozva már az első tesztüzem után beindult a fantáziánk, ami adta magát, hogy kipróbáljuk, milyen lenne elektronikus zenei klasszikusokra pörgetni a fényjátékot. Ám mint, ahogyan azt a mellékelt ábra is mutatja, a kivitelezők minden bizonnyal ettől kicsit komolyabb slágerekben gondolkodnak, ami nem baj, mert még így is a miénk lesz az ország egyik legkirályabb szökőkútja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb