Kikapcs

Vissza a 80-as évekbe: zseniális fotókon a 40 évvel ezelőtti Szeged

Zseniális fotókon mutatja be a 80-as évek klubja nevű Facebook oldal, milyen volt a négy évtizeddel ezelőtti Szeged. Öveket becsatolni, Marty McFly Delorean-je a Szőke Tisza bulihajó és a Fáklya Mozi fénykorába repít vissza bennünket!

Az oldalra még évekkel ezelőtt töltötték fel a múltidéző, ízig-vérig szegedi galériát, melyet a napokban újra felkapott a közösségi média Szegeden. Az albumban több, mint 100 fotó látható, ezekből szemezgettünk párat. Mielőtt fejest ugranál a 80-as évekbe, indítsd el a következő slágerek valamelyikét, a fotókkal együtt garantált a tökéletes “nyolcvanizmus” vasárnap délelőttre:

80’s zenék bekészítve, jöhet a retro-cunami, fotókon. A hűsvöskés, novemberi vasárnap reggelre betáraztunk egy forró, “NagyÁ” előtti szexizést és egy, mára teljesen elképzelhetetlen Ladával parkolást az Árpád téren…

Egy kis Covid-mentes sorban állást az 1920. december 21-én megnyílt Fáklya (Széchenyi) Mozi előtt, amely a Belvárosi Mozi és a Korzó mellett, sokáig a város No 1. szórakozóhelyének számított…

Egy felállványozott Belvárosi Hidat…

Egy telt házzal pörgő Virág Cukrászdát…

Egy Polski Fiattal megspékelt Korzó Presszót, melynek a helyén ma a Kárász utcai McDonalds áll…

…és a korszak talán legszegedibb szegedikumát, a némi békanyállal megspékelt Szőke Tisza bulihajót, ami tényleg látott már szebb napokat is (most épp befektetőre vadásznak hozzá, a rekonstrukció akár 4 milliárd forintba is kerülhet):

Libabőrös fotók, amelyekből bőven van még a fent említett oldalon.

Nézegetnél még közülük?

Kattints IDE, repítünk az óriásgalériába!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb