Közélet

Napi összefoglaló: eldőlt, lesz-e szigorítás…

…de nem árulták el, hogyan döntöttek. A mai kormányülés fő témája a hatályban lévő korlátozások megtartása, szigorítása vagy enyhítése volt, a döntés megszületett, azonban csak a csütörtöki kormányinfón jelentik be azt. Addig is, rengeteg izgalmas hírrel készültünk a napi összefoglalónkban, sütőgyári botránytól kezdve szegedi klinika-költözésekig a hét legszívmelengetőbb jótékonysági akciójáig.

LEFELÉ CSORDOGÁL A NAPI REGISZTRÁLT FERTŐZÖTTEK SZÁMA, A HALÁLESETEKÉ VISZONT NEM ÉPPEN…

Az elmúlt 24 órában 3806 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében az elmúlt egy napban 129 esetet jegyeztek, ami azt jelenti, hogy Szegeden és környékén immár 7600 beteget tartanak számon. Az összes, ma reggeli adat egy helyen:

MA DÖNTÖTT A KORMÁNY SZIGORÍTÁS-ÜGYBEN…

…viszont azt, hogy mit döntöttek, nem árulták el. A fél ország a mai kormánydöntésre várt, a bejelentésre csütörtökig kell várni.

Kövér László kedden úgy fogalmazott, marad minden a pár hete megszokott kerékvágás szerint. Hogy jól értesült-e a házelnök, holnap tudjuk meg.

KLINIKA-KÖLTÖZÉSEK SZEGEDEN

A SZTE a Járványügyi Ellátó Központ Kálvária sugárúti épületéből – a koronavírus járvány második hullámának nagyobb betegbeáramlásához igazodva és a járványhelyzet biztonságos kezelésének érdekében – ideiglenesen több klinikai egységet másik telephelyre költöztettek.

Mutatjuk, mi, hová ment:

NAPI TRASH: BEZÁRATTÁK A CSONGRÁDI KENYÉRGYÁRAT

Mindezt nem véletlenül. Kiugrott a NÉBIH, találtak a srácoknál…

…penészt,

…rovarokat,

…rágcsálókat.

Guszta sztori, guszta fotókkal:

Hoppá, a hét meglepetése is befutott: kinyithatott a sütőüzem!

Most akkor, hogy is van ez?

A NAP LEGSZÍVMELENGETŐBB HÍRE: PLÜSSÖK ÖZÖNLÖTTÉK EL SZEGEDET, A CÉL AZ SMA BETEG ZSOMBI MIELŐBBI GYÓGYULÁSA

Plüssjátékok lepték el Makkosházát, apró, gondosan szövegezett borítékokkal a nyakukon, melyeken az alábbi felirat várja leendő gazdáikat: “Nem elveszett játék vagyok, csak Rád vártam.” A bokrokban, fák tövékben elhelyezett játékokat ábrázoló fotók a Szegeden Láttam csoportba kerültek fel szerda délelőtt és bizony mélyebb dologról van szó, mint elsőre gondolnád…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb