KözéletNem kategorizált

Napi összefoglaló: Még egy hétig biztosan maradnak a jelenlegi szigorítások, a járványhezet sem túl fényes, folyatódik a mozi-mizéria Szegeden

Megjött az, amire mindenki várt tegnap, vagyis ismertette a kormány a döntését, miszerint egyelőre nem szigorítanak. Továbbra is nagyüzemben folyik a tesztelés az intézményekben, és a rendőröknek is volt tennivalója bőven országszerte, továbbá keresik a múlt heti Kossuth Lajos sugárúti halálos baleset szemtanúit is Szegeden. Jó hírekkel is szolgálhatunk ma: nem maradunk szabadtéri vetítés nélkül jövőre, valamint a rendőrök, katonák és polgárőrök is életet mentettek a közeli Röszkén.  

DÖNTÖTT A KORMÁNY: NEM SZIGORÍTANAK EGYELŐRE

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a kormány döntését, miszerint még egy hétig biztosan az eddigi intézkedések maradnak életben.

NEM JAVUL A JÁRVÁNYHEZET, ISMÉT MEGUGROTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Országosan az elmúlt 24 órában 6360 új koronavírussal fertőzött egyént regisztráltak, míg Csongrád-Csanád megyében 437 esetet jegyeztek. Ez azt jelenti, hogy jelenleg Szegeden és környékén 8037 beteget tartanak számon. Országosan 115-en haltak bele a vírus okozta szövődményekbe, lélegeztetőgépen pedig 640-en vannak. A ma reggeli friss adatokat itt találod:

NAPI OPERAÍV TÖRZS: FOLYTATJÁK A TESZTELÉST AZ EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN

Ezek eredményei a jövő hét elején várhatók, e mellett pedig az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy például a dohányzás és az elhízás is növeli a szövődmények kialakulását, továbbá rendőrségi intézkedésekből sem volt hiány az elmúlt 24 órában…  

SZEMTANÚKAT KERES A SZEGEDI RENDŐRSÉG A MÚLT HÉTEN TÖRTÉNT HALÁLOS KIMENETELŰ BALESET ÜGYÉBEN

A baleset múlt héten, november 18-án történt a Kossuth Lajos sugárúton, amikor is egy fiatal, biciklivel közlekedő lányt gázolt el egy személyautó. A rendőrség azon szemtanúk jelentkezését várják, akik látták az esetet. Ha láttál valamit jelentkezz! Részletek és telefonszámok itt:

FOLYTATÓDIK A MOZI-MIZÉRIA: A TERVEK SZERINT 2021-BEN A PARTFÜRDŐRE KÖLTÖZNEK A SZABADTÉRI MOZISOK

Mivel a Külvárosi Mozipiknik című sorozat óriási sikert aratott egész nyáron, viszont pár napig úgy volt, hogy ennek befellegzett, ezért a szervezők a Tisza-partra költöztetik a szabadtéri mozizást.

MÉG EGY JÓ HÍR MÁRA: SIKERES ÉLETMENTÉS RÖSZKÉN

Fél óra alatt megtalálták azt az idős férfit, aki tegnap este tűnt el Röszkén. A keresésben részt vevő rendőröknek, polgárőröknek és katonáknak köszönhetően a férfi házától indult kutatás során, a csaknem egy kilométerre lévő nádasban találták meg az idős embert, akit azonnal kórházba is szállítottak az illetékesek.

EGY KIS IDŐJÁRÁS HOLNAPRA

Sálat, sapkát fel: marad a borongós, ködös, hideg, szürke idő….

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb