Kikapcs

Plüssállatokban úszik Szeged – óriási az összefogás a súlyos betegségben szenvedő Zsombiért

A tegnapi plüsskommandó-hírünket követően mára ellepték a Napfény Városát a felcímkézett plüssállatok (nagy, nagy hála Nektek érte). Az akció, amely az SMA beteg Zsombi gyógyulásáért jött létre, gyakorlatilag arra épül, hogy plüssöket helyeznek ki, úgyhogy ne lepődj meg, ha a város legkülönbözőbb területein egyre több felcímkézett cukiságba botlasz – a szegediek egyből a beteg kisfiú megmentésére siettek!

Kezdetét vette a szívet melengető összefogás Szegeden, Zsombiért, aki egy gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenved (SMA 1). A mackók, nyuszik, kutyusok és a különböző mesefigurák nem csak a tereket, a parkokat, de órákon belül az utcákat is ellepték. Röviden: fantasztikusak vagytok, csak így tovább!

ELŐZMÉNYEK: ZSOMBIRÓL NEKTEK, RÖVIDEN

A 10 hónapos kisfiún csak a világ legdrágább gyógyszere, a 700 millió forintba kerülő Zolgensma segíthet. Burinda Zsombor ugyanis SMA-ban, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenved, annak is a legsúlyosabb fajtájában. Öt hónapos korában szívre műtötték, ezt követően azonban kiderült, hogy szülei még nem lélegezhetnek fel teljesen, Zsombi teljes értékű életéért egy újabb küzdelem vette hát kezdetét. A gyógyszert, amit Zolgensmanak hívnak, kétéves korig be kell adni annak érdekében, hogy az az adott gyermeken segíteni tudjon. Éppen ezért fontos, hogy az adott összeg mielőbb összegyűljön a beteg kisfiú javára. Ebben viszont most szegediként te is sokat segíthetsz.

Mutatjuk is, hogyan:

Röviden, így:

  • ha van felesleges plüssjátékod, rakj rá egy pici borítékot,
  • a borítékra írd rá: “Nem elveszett játék vagyok. Rád vártam” és rajzolj rá egy szívecskét, 
  • a borítékba pedig helyezz egy cetlit, amin megkéred rá a plüss megtalálóját (egyben vadonatúj gazdiját), hogy utaljon 700 Ft-ot a játékért cserébe a Szép jövőért Zsombornak Alapítványnak. Természetesen írd rá az alapítvány számlaszámát is: 11734152-21916838. Ha 1.000.000 ember utal, meglesz Zsombi gyógyulásához szükséges 700 millió forint.

Fotó: Plüssterjesztők Zsombiért SMA1 hivatalos Facebook oldala/Szegeden láttam

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb