Közélet

Napi összefoglaló: a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás, március-április környékére túljuthatunk a járványon

A vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás a koronavírus -járvány megfékezésére – derült ki a szegedi immunológus, Duda Ernő M1-nek adott interjújából, Merkely Béla pedig arról beszélt az ATV-nek, hogy nagyjából március-április környékére túljutunk a járványon. Olvasd el a nap legfontosabb híreit egy helyen!

KORONAVÍRUS: MEGYÉNKBEN 339 ÚJ ESETET REGISZTRÁLTAK, ORSZÁGOSAN 6000 FELETT A NAPI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 6268 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 339 beteget jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy Szegeden és környékén immár 8840 esetről tudunk.

KÁSLER MIKLÓS: TÖBB MINT 4000 SZAKEMBERREL NŐTT A COVIDOS KAPACITÁSUNK

Több mint négyezer orvost, medikust, rezidenst és ápolónőt készítettünk fel átképzéssel a koronavírus elleni küzdelemre – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb adásában.

DUDA ERNŐ, SZTE: A VAKCINA A LEGOLCSÓBB ÉS A LEGHATÉKONYABB MEGOLDÁS

A vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás a koronavírus -járvány megfékezésére – mondta Duda Ernő a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Biológiai Intézetének virológus, immunológus professzora ma reggel az M1 csatorna műsorában.

KÉSZ CSOPORT: EGY COVIDOS ÉV KÉT NORMÁL ÉV EREDMÉNYESSÉGÉT TÜNTETI EL

Egy covidos év két normál év eredményességét tünteti el – mondta el Vida Tamás, a szegedi érintettségű Kész Csoport vezérigazgatója a Forbes magazinnak adott interjújában, ahol a közel 40 éves családi vállalkozás alapítójával, Varga Mihállyal arról beszéltek, hogyan érintette az építőipari holdingot, amely a turizmus-vendéglátásban is érdekelt, a koronavírus-járvány.

MERKELY BÉLA SZERINT NAGYJÁBÓL MÁRCIUS – ÁPRILIS KÖRNYÉKÉRE TÚLJUTUNK A JÁRVÁNYON

Nagyjából március-április környékére túljutunk a járványon – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol arról is beszélt, ő maga is átesett a koronavíruson, nagy fájdalmai és láza volt, valamint nagyon gyengének érezte magát.

TE IS VÉLEMÉNYEZHETED SZEGED KLÍMASTRATÉGIÁJÁT

Csemete Egyesület honlapján elérhetővé tette mindenki számára Szeged klímastratégiájának dokumentumait, ahol december 6-ig bárki véleményezheti azt, vagy akár ötleteket is javasolhat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb