Közélet

Napi összefoglaló: javuló koronavírus tendencia, búcsúzik a Cserepes Sori Piac, megemelik a parkolási díjakat Szegeden

Mozgalmas hétfői napot tudhatunk magunk mögött, jöjjön a napi összefoglaló. Az elmúlt 24 óra adatai alapján többen gyógyultak ki a koronavírusból, mint ahány új fertőzöttet regisztráltak és a megyénkben is 185 új beteget jegyeztek fel. Szegedi és megyei hírekből is akadt mára bőven: bezárják a Cserepes Sori Piacot, 2021-től drágul a parkolás, emellett pedig halálos tűzeset is történt Makón, végül pedig a holnapi időjárást is mutatjuk.

JAVULÓ TENDENCIA: TÖBB A GYÓGYULT, MINT AZ ÚJ ESET

Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján arról számolt be, miszerint javulási tendenciát mutatnak a számok, hiszen több a koronavírusból kigyógyult személy az országban, mint amennyit az elmúlt 24 órában regisztráltak. Ezek mellett szó esett még arról is, hogy ha betartjuk a szabályokat, akkor a karácsonyt már családi körben, együtt tölthetjük el.

185 ÚJ BETEG A MEGYÉNKBEN, 666-AN LÉLEGEZTETŐGÉPEN AZ ORSZÁGBAN

Jöjjenek a napi koronavírussal kapcsolatos adatok: az elmúlt 24 órában 5595 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel 217 122 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 185 beteget jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy Szegeden és környékén immár 9305 esetről tudunk.

BEZÁR A BAZÁR, JANUÁR VÉGÉTŐL NEM PIACOZHATUNK A CSEREPES SORON

Bezárják a Cserepes Sori Piacot. A 34 mostani bérlővel meglévő szerződések felmondási idejének lejártával, de legkésőbb 2021. január 31. napjával szüntetnék meg a Cserkót.

NÖVELIK A PARKOLÓDÍJAT JÖVŐ ÉVTŐL SZEGEDEN

Nyakunkon 2021 és parkolás terén nem sok jóval kecsegtet, hiszen jövő évtől 7 százalékkal növelik meg a parkolódíjakat Szeged területén, majd 2022-től további 4 százalékkal. Az ünnepi ingyenes parkolást is rövidítik, csak karácsonykor nem kell ezentúl a parkolásért fizetnünk a városban. Árak és részletek:

LÁNGOLÓ HÉTVÉGE: NEM UNATKOZTAK A TŰZOLTÓK, HALÁLOS TŰZESET IS TÖRTÉNT

Több tűzeset miatt is ki kellett vonulni a megyei tűzoltóknak az elmúlt pár napban. Volt lakástűz, halálos kimenetelű tűzeset, de egy személyautó motorterét is oltani kellett. Összefoglalónkat az esetekről itt találod:

FAGGYAL KÖSZÖNT BE A DECEMBER

Végül egy kis időjárás holnapra: igazi fagyos időjárással kezdjük meg a decembert. Hajnalban akár -4, -5 fok is lehet odakint, így Szegeden is csúszni fognak az utak a reggeli órákban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb