Közélet

Operatív törzs: lassan lehet jelentkezni a vakcinára és egyelőre marad a határzár

Lassan lehet jelentkezni a vakcinára és egyelőre marad a határzár, hangzott el az Operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján, ahol a pedagógusok körében végzett, első körös tömeges tesztelés eredményeit is elmondták.

A MAGYAROK LASSAN JELEZHETIK AZ OLTÓANYAGRA VALÓ IGÉNYÜKET

Egyelőre nincs oltásra alkalmas, koronavírus elleni vakcina Magyarországon, de a lakossági igények jelzésére hamarosan megjelenik egy felület a vakcinainfo.gov.hu honlapon – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília közölte: ez a lakossági igényfelmérés információkkal szolgál az oltóhelyek pontos megtervezéséhez. “Sokféle forgatókönyvünk van, attól is függően, milyen típusú vakcina érkezik az országba” – fogalmazott.

Kijelentette: ha az oltóanyag korlátozott számban áll rendelkezésre, sorrendet állítanak fel, első körben az egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat, a védekezés első vonalának résztvevőit, utána a krónikus betegeket oltják be.

HÁROM HÓNAPJA TART A HATÁRELLENŐRZÉS A TELJES SCHENGENI HATÁRSZAKASZON

Három hónap telt el a határforgalom-ellenőrzés Magyarország teljes schengeni határszakaszán történő ideiglenes visszaállítása óta – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a schengeni belső határszakaszon a határellenőrzés szeptember elsejei ideiglenes visszaállítása óta nemzetközi tranzitforgalomban 318 800 teherforgalomban résztvevő járműszerelvényt léptettek be. Emellett nemzetközi teherforgalomban magyarországi úticéllal 260 569 tehergépkocsi belépését biztosították a rendőrök.

Ismertette: az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító határátkelőhelyen, az osztrák viszonylatban működő hegyeshalmi autópálya határátkelőn nemzetközi tranzitcéllal 76 066, nemzetközi teherforgalomban magyarországi úticéllal 50 039 tehergépkocsit léptettek be. A másik legnagyobb átkelőhelyen, a szlovák viszonylatban működő rajkai autópálya határátkelőn a nemzetközi teherforgalom számára összesen 127 264 jármű belépését biztosították – közölte Kiss Róbert.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb