Közélet

Leállítják a pedagógusok Covid-tesztelését

“A köznevelési és szakképző intézményekben dolgozók tesztelése egyelőre leállításra kerül” – idézte az RTL Klub szombat esti Híradója azt a levelet, amelyet december 4-én a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott küldött az oktatási intézmények vezetőinek. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vezetője szerint más megyékben is értesítették az iskolákat a leállásról. 

NOVEMBER KÖZEPÉN INDULT A PEDAGÓGUSOK ÖNKÉNTES TESZTELÉSE

November közepén indították el a pedagógusok tömeges tesztelését. Az erről szóló rendelet szerint a tanárok önkéntesen jelentkezhettek koronavírus-tesztre, a majdnem két hete tartó sorozaton a pedagógusok 60 százaléka ment el, több mint kétezer teszt lett pozitív. A Csongrád-Csanád megyei antigén gyorsteszteket az elmúlt napokban 29 mintavevő csapat készítette el, 550 helyszínen, 8500 bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai dolgozót tesztelve le. Napra pontosan egy hete készítettünk egy exkluzív beszámolót a Szegedi Tudományegyetem önkénteseivel és Juhász Tünde kormánymegbízottal:

BEINDULT A TALÁLGATÁS

“Nem tudjuk, hogy ezt azt jelenti-e, hogy jövő héttől bezárják az oktatási intézményeket” – nyilatkozta az Index.hu-nak Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője, aki úgy tudja, más megyékben is értesítették az iskolákat a leállásról. Az operatív törzs közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy elemzik a tesztelések eredményeit és később döntenek arról, hogy lesz-e újabb kör. 

HÉTFŐTŐL A TERÜLETI KÖZIGAZGATÁSBAN DOLGOZÓK KÖVETKEZNEK

Mint szombaton megírtuk, a területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódik hétfőtől az országos célzott csoportos akció, amelyben felhasználják a bölcsődék, óvodák, nevelési és oktatási intézmények és szociális otthonok kéthetes tesztelése során szerzett tapasztalatokat.

Forrás: MTI, RTL klub, Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb