Szegedi Arcok

Szegedi Hősök: a belgyógyászati klinika dolgozóit lepte meg a Garden Bisztró csapata

Nincsenek nagyobb hősök, mint a szegedi egészségügyben nap mint nap küzdő orvosok, ápolók, nővérek – a Garden Bisztró kollégái ezúttal az SZTE ÁOK Belgyógyászati Klinika dolgozóit lepték meg, egy hadseregnek (de egy kórházi osztálynak mindenképp) elégséges mennyiségű pizza-arzenállal. Naná, hogy velük tartottunk! A helyszínre érkezve nagyon kellemes meglepetés ért bennünket: a közismert, nemrég a Konyhafőnök című műsorban is bemutatkozott szegedi sebész, Dr. Rokszin Richárd fogadta különítményünket.

JAKAB GUSZTÁV, GARDEN BISZTRÓ: ÖSSZEFOGVA, EGYÜTT KÖNNYEBB ÁTVÉSZELNI A JÁRVÁNYHELYZETET

Sűrű, egyben szigorú az élet a Korányi fasori épületben. Az ott dolgozó kollégák rendkívüli terhelésnek kitéve dolgoznak, mind fizikai, mind pszichológiai értelemben. „Tisztában vagyunk vele, hogy nem 20-30 pizza fogja megkönnyíteni a srácok életét, de hiszünk benne, hogy minden egyes alkalommal, amikor beugrunk hozzájuk, erőt adhatunk a mindennapok küzdelmeihez” – magyarázta Jakab Gusztáv, a Garden Bisztró és a Garden Stég tulajdonosa, aki a kollégáival együtt már az első hullám kezdete óta segíti a szegedi egészségügyben dolgozókat. Hisz benne, hogy együtt, összefogva könnyebben tudjuk átvészelni a járványhelyzetet. Mint mondta, korábban a Covid-osztályon, a mentőszolgálaton, a kettes kórházban és az SZTE Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézetben is jártak, 30-30 pizzával. “A pizza-meglepetések mellett egy alapítványon keresztül gyűjtjük a pénzt, ha összejön egy nagyobb összeg, a mindennapi küzdelemhez szükséges eszközöket, kiegészítőket szoktunk venni a szegedi kórházaknak” – zárta gondolatait a Garden Bisztró tulaja.

A Pósa Tami kolléganőnk által készített teljes interjút hangban itt tudod meghallgatni:

ISMERŐS ARCBA BOTLOTTUNK A HELYSZÍNEN

A Korányi fasorra megérkezve ismerős arcba botlottunk: az adományokat Dr. Rokszin Richárd, az SZTE Sebészeti Klinika transzplantációs sebésze vette át, aki nemrég az RTL Klub Konyhafőnök című műsorában is bemutatkozott (ott természetesen nem sebészként, hanem hobbi-szakácsként brillírozott):

Ha van tipped, hová juttassunk el ajándékokat, adományokat, írd meg az [email protected]-ra, ha pedig az országosan ismert szegedi sebészről olvasnál egy jót, katt az alábbi cikkünkre:

Interjú: Pósa Tami

Fotók: Török Kornél

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb