Sport

Mol-Pick Szeged vs Breszt: visszavágtunk a sportszerűtlen fogadtatásért (30-27)

Libabőrös volt: 30–27-re nyertünk hazai pályán, az újszegedi Városi Sportcsarnokban a Meskov Breszt ellen a férfi kézilabda BL-ben. Korábban idegenben a Kékek két góllal kaptak ki a Breszttől, így az egymás elleni összevetésben jobbak leszünk a fehéroroszoknál – ha ennek jelentősége lesz pontegyenlőség esetén.

Egy fontos mondat, rögtön az elején:

Húsz mérkőzés óta veretlen idehaza a BL-ben a Szeged.

VISSZAVÁGTUNK A SPORTSZERŰTLEN FOGADTATÁSÉRT

Több hiányzója ellenére is arra készült a Szeged, hogy a viszontagságos BL-évétől győzelemmel búcsúzzon, visszavágva az idegenbeli kétgólos vereségért a bresztieknek, és visszavágva a finoman szólva is udvariatlan és sportszerűtlen fogadtatásért – a fehéroroszok eltitkolták, hogy több játékosuk is koronavírusosan lépett pályára.

PARÁDÉSAN KEZDTÜNK

Parádésan kezdett a hazai csapat, és így is folytatta, és ugyan a védekezés ezúttal nem volt olyan „patent”, mint a Flensburg otthonában, de a támadójáték klasszisokkal eredményesebb volt: hol Bánhidi Bence, hol Bodó Richárd, hol Dean Bombac vette a hátára a csapatot, Mikler Roland pedig jó ütemben törte meg szokásos bravúrjaival a bresztiek lendületét.

A fordulás után is megmaradt a négy-ötgólos különbség, amikor kicsit feljebb jött a Breszt, a cserekapus Mirko Alilovic hetest védett. A volt szegediek közül Vladimir Vranjes jó közepesen teljesített, Stas Skubének nem ment – a közel kétméteres bosnyák Marko Paniccsal ellenben meggyűlt a szegediek baja, és Simon Razgor is fontos gólokat szerzett. Bánhidi és Bogdan Radivojevics tarthatatlan volt, így nem volt kérdés, hogy nyernek-e a Kékek, csak az, hogy meglesz-e a háromgólos, az egymás elleni összevetésben nagyon fontos győzelem: Bodó passzából Bánhidi két másodperccel a vége előtt állította be az áhított háromgólos különbséget!

A MESTER SZERINT SZÍVVEL ÉS AKARATTAL JÁTSZOTTAK A KÉKEK

“Büszke vagyok a csapatomra, mert hatalmas szívvel és akarattal játszott. Fontos volt számunkra a győzelem, ezt végül sikerült magabiztosan megszereznünk. Hihetetlen jó érzés volt látni azt a csapatszellemet, ami 60 percen keresztül jellemzett bennünket. Gratulálok minden játékosomnak!” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor a meccset követően a Pickhandball.hu – nak.

MOL-PICK SZEGED–Meskov Breszt (fehérorosz) 30–27 (18–13)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák).
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 5/1, Kaspárek 1, Bombac 3, Bánhidi 11, Bodó 3, Mackovsek 1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Källman 3, Gaber 1, Canellas 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Meskov Breszt: Pesic – Baranau, Panic 7, St. Skube 2, Sumak 1, Vranjes 2, Jurinok 1. Csere: Skurinszkij 4, Vajlupov 1, S. Razgor 4/1, Paczkowski, Szelviaszjuk 3, Obranovic 1, Malus 1. Vezetőedző: Raúl Alonso.
Hétméteres: 1/1, ill. 3/1.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotók: Mol-Pick Szeged

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb