Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: adventi kézműves vásárok, Margaret Island és Johnny Cash vár vasárnap

Az Advent harmadik vasárnapját sem kell otthon töltened: két kézműves vásár is tárt karokkal vár délután Szegeden, élő online koncerttel jön az egykori szegedi egyetemista által alapított Margaret Island, és egy gyönyörű film idézi meg minden idők legnagyobb country énekesének alakját.

ADVENTI VÁSÁR A FOKÁN ÉS BÖDÖN A PLÁZÁBAN

Két helyszínen is meseszép kézműves csecsebecsékbe futhatsz Szegeden. Egészen délután 18:00-ig tart a Bárka Kézműveskikötő a Fokán, de ha fázósabb vagy, és inkább a tető alatt nézelődnél, akkor irány a Pláza, ahol 16:00-ig csípheted el a Bödön piacot.

EXKLUZÍV TÁRLATVEZETÉSEN TALÁLKOZZ A SEUSO-KINCSEKKEL!

Rajongsz a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már, hogy szeretettél volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program neked szól!

18:00-tól érkezik online virtuális 3D formában a Magyar Nemzeti Múzeum, Seuso kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítása.

JOAQUIN PHOENIX BRILÍROZIK JOHNNY CASH SZEREPÉBEN

Késő délután vagy kora este – nézőpont kérdése – egész pontosan 18:10-kor kezdődik a Paramount Channelen A nyughatatlan című film, amely Johnny Cash életútját idézi fel.

1955-ben vézna gitáros sétált be a Sun lemezstúdió ajtaján. Ez a pillanat kitörölhetetlen nyomott hagyott az amerikai kultúrában. A gitáros akkordjai ritmusosan zötyögtek, mint a tehervonat, hangja pedig mély és sötét volt, akár az éjszaka. Erőt sugárzó, átható tekintetétől és énekétől libabőrős lett az ember. Dalai, melyek a szív fájdalmairól és az életben maradásról regéltek, merészek voltak és húsbavágóak, és nem hasonlítottak semmilyen addig hallott dalra. Ezen a napon kezdődött Johnny Cash karrierje, és ekkor lépett rá személyisége átalakulásának rögös útjára is.

ÉLŐ AKUSZTIKUS KONCERTTEL JÖN A MARGARET ISLAND

Margaret Island akusztik – idén utoljára, ma 19:00-tól élőben jelentkezik a Várkert Bazárból az egykori szegedi egyetemista, Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint egy akusztikus stream koncert erejéig.

A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz, ennek szellemében jelentkeznek legújabb, akusztik koncertjükkel a Várkert Bazárból, ezúttal online.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb