Szegedi Arcok

Frissítve: újra a szegedi Auchan parkolójában lakik Péter, nem jött be Ausztria

Visszatért Ausztriából Péter, a 60-as éveiben járó, két éve otthon nélkül tengődő férfi, aki ismét az Auchan parkolójában, az autójában húzza meg magát. A pórul járt szegediről pontosan 10 napja írtunk először, akkor széles körű társadalmi összefogás vette kezdetét, melynek keretein belül nem csak ételt és ruhát, hanem egy fantasztikus felajánlást is kapott: költözzön ki egy szegedi családhoz Ausztriába és kezdjen új életet odakint. Sajnos úgy fest, a dolog nem jött be: Péter ismét a szegedi bevásárlóközpont parkolójában lakik, a szürke Opel Vectra-ban.

KORÁBBAN ÍRTUK: PÉTER MINDENÉT ELVESZTETTE, A SZEGEDI AUCHAN PARKOLÓJÁBAN ÉL

Péter közel két éve él a szegedi Auchan parkolójában, az autójában. A hatvan feletti, korábban mezőgazdasági gépszerelőként, géplakatosként és nehézgép szerelőként is dolgozott férfi sorsa az elmúlt években nagyon érdekesen és egyben szomorúan alakult. Akaratán kívül mindenét elveszítette és jelenleg a néhány tízezres nyugdíjából kénytelen boldogulni. A kereken 10 nappal ezelőtt megjelent cikkünk megjelenését követően ismét bebizonyítottátok, hogy a szegediek (főként a Szeged 365 olvasói) előtt nincs lehetetlen:

  • ruhát,
  • élelmet,
  • tisztálkodási szereket vittetek Péternek, de annyit, hogy egy idő után jelezte, elég lesz, nem fér el a sok-sok adománytól az otthonául szolgáló autóban.

Az igazi meglepetés azonban akkor jött, amikor egy Ausztriában élő szegedi család jelezte, otthont és segítséget nyújtanának a férfinak, tárt karokkal várják a sógoroknál.

UGROTT AZ OSZTRÁK MUNKA, PÉTER ISMÉT SZEGEDEN VAN

“Sajnos újra a parkolóban él” – írta egy Zsolt nevű felhasználó az egyik szegedi Facebook csoportban, aki szerint Ausztriában minden úgy volt, ahogyan arról beszámolt a média: valóban volt egy segítőkész család és valóban volt egy munkahely is. Azonban az utóbbinak betett a koronavírus-helyzet, mire Péter kiért, már javában folyt a leépítés, így nem tudták felvenni. Egy másik csoportban azt írja Laci, hogy a nagylelkű család szívesen látta volna maguknál, azonban a történetünk hőse a napokban úgy döntött, inkább hazajön.

FRISSÍTVE: EZ TÖRTÉNT KINT A CSALÁDHOZ KÖZELI FORRÁSUNK SZERINT

Kedd reggel újabb információkat kaptunk, a szegedi férfit befogadó kint élő család egyik barátjától. Egy valami biztosnak tűnik: a dolog nem rajtuk múlott. Mint forrásunk elmondta, amellett, hogy fizették a ki – és visszautazás üzemanyagköltségét, szállást és ételt adtak, még az állandó lakhatását is lepapírozták az úrnak. Ez utóbbi az Ausztriában történő legális munkavállalás alapfeltétele. Az eredeti munkalehetőség tényleg ugrott, miután kerestek neki újabb opciókat, a történetünk főszereplője ezeket nem vállalta be. Péter a hazautazás mellett döntött, szombaton indult el a nagyjából 500 kilométeres útra, melynek az üzemanyagköltségét is a kint élő szegedi család fizette. A férfi vasárnap érkezett meg Szegedre, azóta ismét itthon van.

NEM Ő AZ EGYETLEN, AKIÉRT ÖSSZEFOGTATOK: ATTILA KÉT HETE MÉG A BOSZORKÁNYSZIGETEN HÚZTA MEG MAGÁT, MÁRA ÁLLÁSA ÉS SZÁLLÁSA IS LETT

Egy nappal Péter története előtt számoltunk be az ex-vendéglátós fiatalemberről, aki – miután elvesztette feleségét, majd állását is – a szegedi Boszorkányszigeten húzza meg magát éjszakánként, napközben pedig munkát keres:

Attila története tényleg happy end-del végződött, Fabó Gergő gasztrobloggerrel az élen széles körű összefogás indult érte, rengeteg Szeged 365 olvasó segített szállást és munkát találni neki. A férfi azóta már nem a Boszorkányszigeten alszik, sőt, munkahelye is van, hála sok-sok remek szegedinek (ölelés érte Nektek):

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb