Kikapcs

A nap adventi fotója: szeretet a platánfák tövében

Az Anna kút mellett az ünepi időszakra szivecskékbe burkolózott a Széchenyi tér egyik platánfája is. A körülötte folyó, egész napos nyüzsgés-mozgás mellett, valahogy olyan megnyugtató látványt nyújt, amelyet az ember akár órákig is képes lenne elnézegetni.

Ez ihlette meg a Szeged365 fotósát, Török Kornélt is, így a mai nap adventi fotója szóljon a Széchenyi tér szeretet üzenő platánfájáról.

EGY KIS ÉRDEKESSÉG A RÉGMÚLTBÓL

Egykor, nem ülhettünk volna le csak úgy, egy padra a Széchenyi téren és nézegethettük a platánfák sorait. Még ilyenkor, ünnepekkor sem, hacsak nem váltottunk bérszékjegyet, amelyet a helyi csősz szedett be a megpihenőktől. Persze – jó magyar szokás szerint – mindig akadtak bliccelők, akik nem szerettek volna pénzt kiadni az ücsörgésért, ezért csak úgy fizetés nélkül letelepedtek a padokra. Amikor jött a csősz ez utóbbiak szépen felálltak, mintha mi sem történt volna, majd amikor a bácsi továbbhaladt, visszacsüccsentek. Mindenesetre ma már nem szednek bérleti díjat a padon való ücsörgésért, így bármikor (legalább is este 8 előtt) kimehetünk és gyönyörködhetünk a Széchenyi tér szivekkel koronázott, adventi platánfájában.

Fotó: Török Kornél/Szeged365

Pillantsd meg az Anna kúti szivecskéket is:

Forrás:szepvilagunk.weebly.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb