BlogKikapcs

Szeged365 Cinema: Megtaláltuk 2021 egyik legütősebb filmjét

A Senki leginkább a John Wick és a Golyózápor szerelemgyerekének tűnik egy komikusból lett nem mindennapi akciósztár tolmácsolásában, egy kis Oldboy-feelinggel teletűzdelve. Jól hangzik, nem?

Amennyire váratlan húzás volt az 50+-os Liam Neesonből akciósztárt faragni, legalább annyira meglepő most a Breaking Bad és a Better Call Saul nagy dumás ügyvédjét kétkezi harcosként és kíméletlen, egyszemélyes hadseregként viszontlátni.

A Senki sztorija szerint egy hétköznapi fickóhoz, azaz Senkihez (Bob Odenkirk) betörnek, a ház ura pedig annyira mulya, hogy képtelen elbánni a rablóval. Az évek során felgyülemlett frusztráció viszont arra vezeti, hogy képezze magát, aminek hatására egycsapásra olyan férfivé válik, aki képes minden veszedelemmel elbánni.

A történt persze egy sokkal nagyobb csavart is tartogat, hamar visszaüt Senki múltja, és egy kíméletlen gengszter csatlósaival is szembetalálja magát. Persze nem feltétlenül a sztori miatt lesz érdekes és jó film a Senki, hanem azért, mert a kivitelezés mögött a John Wick írója (Derek Kolstad) és az őrült belsőnézetes akciófilm, a Hardcore Henry rendezője (Ilya Naishuller) állnak, így minden bizonnyal komoly leszámolások tömegével találkozhatunk majd.

Az előzetes biztató, és az is elismerésre méltó, hogy az eddig tényleg csak jóval könnyedebb szerepekben felbukkanó Bob Odenkirk maga vállalta az összes jelenetet, kaszkadőr igénybevétele nélkül. Ha minden jól megy, a filmet 2021. március 4-én mutatják be Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb