Közélet

Napi összefoglaló: tovább csökkent az új fertőzöttek száma, megjelent a karácsonyi kormányrendelet

Országosan 1238 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, míg megyénkben csupán 48-at. December 27-én kezdődik meg az oltás a Dél-pesti Centrumkórházban, és országosan lassul a vírus terjedési sebessége. Megjelent a hivatalos kormányrendelet a karácsonyi időszakra vonatkozó védelmi intézkedésekről.  Az evangélikus egyház segíti a Covid-kórház dolgozóit Szegeden is, és mutatjuk, hogyan változik az ünnepi menetrend városunkban.

TOVÁBB CSÖKKENT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt egy napban 1238 fertőzöttet regisztráltak, ezzel 306 368 főre nőtt a hazánkban az eddig beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében március óta 13 868 főt jegyeztek fel, ebből az elmúlt 24 órában 48 személynél mutatták ki a koronavírust Szegeden és annak környékén.

5500 VAKCINA ÉRKEZIK ÉV VÉGÉIG

Napi operatív törzs: a vírushelyzet kapcsán nincsen trendforduló, egész Európában terjed, és maradnak a korlátozások. December 27-től 5500 vakcinával megkezdődik az oltás a Dél-pesti Centrumkórházban.

DECEMBER 24-ÉN ESTE 8 ÓRA ÉS 25-ÉN REGGEL 5 ÓRA KÖZÖTT NEM LESZ KIJÁRÁSI TILALOM

Megjelent a karácsonyi időszakra vonatkozó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet – közölte Kiss Róbert, alezredes. Elmondta, a kormány felfüggeszti a kijárási tilalmat szentestére, így december 24-én este 8 óra és 25-én reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás.

LASSUL A VÍRUS TERJEDÉSI SEBESSÉGE

Nem emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szegeden a szennyvízben a Nemzeti Népegészségügyi Központ 51. heti adatai alapján. A legtöbb szennyvízmintában stagnál a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége.

AZ EVANGÉLIKUS EGYHÁZ IS SEGÍTI A COVID-KÓRHÁZ DOLGOZÓIT

Meleg étellel köszöni meg több Covid-, illetve sürgősségi osztály dolgozóinak áldozatos munkáját a Magyarországi Evangélikus Egyház. Az ételosztásra, Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is sort kerítenek, köztük Szegeden.

ÜNNEPI MENETREND AZ SZKT-NÁL

2020. december 21. – 2021. január 03. közötti ünnepi időszakban megváltozott menetrenddel közlekednek a Szegedi Közlekedési Társaság járatai is. A következő két hétben az alábbiak szerint alakul városunkban a közösségi közlekedés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb