BUÉK2021Kikapcs

Emberek mindenütt, karácsony előtt a Kárász utcán – mintha egy párhuzamos dimenzióban lennénk

Egészen konkrétan: egy párhuzamos, Covid-mentes dimenzióban. Egy röpke, év végi Szeged 365 – ös, céges koccintgatás után milyen kép fogadott bennünket kedd este a Kárász utcán? Emberek mindenütt, mintha éppen zajlana a Szegedi Karácsonyi Hetek. Sőt, még forralt bor illat is volt… csípjetek meg, álmod(oz)unk!

Adott a Szeged 365 főhadiszállás, a Kárász utcán lévő Átrium emeletén és adott egy kedd este, karácsony előtt két nappal. Egy koronavírus-mentes, párhuzamos idősíkban az lett volna a normális, ha este 6 körül az irodánkból kilépve a sétálóutcán forralt borozó, vásárolgató, a Szegedi Karácsonyi Hetek Széchenyi és Dóm téri helyszínei között flangáló emberek hada fogad, de most, a járvány kellős közepén egészen meglepő volt a (viszonylag) sok ember a belvárosban. Pedig pontosan ez fogadott bennünket és valahogy korlátozások ide vagy oda, jól eső érzés volt látni, hogy van egy kis élet Szegeden.

Büszkék voltunk: maszk mindenkin, hering-party sehol, fegyelmezetten, okosan zajlott az élet.

Szerencsétlen Kárász utcai bérlőkre rá is fért, hogy legyen egy kis extra forgalmuk, amióta beütött a járványt követő gazdasági recesszió, plusz még annyira sem lehet leparkolni a belvárosban, mint anno, nehéz időket élnek.

Kitartást, vigyázzatok magatokra!

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb