Kikapcs

Karácsonyi cukiság: hódokat filmeztek a Tiszában Szegednél

Volt pár szívmelengető pillanat az ünnepekre készülő Szegeden, de a Vitézi Rend Csongrád-Csanád megyei törzskapitánya által lefilmezett hódok mindent visznek. Ótott Ferenc a Tiszán lebegő háza alá felszerelt kamerával csípte el a kispajtásokat, ráadásul pont szent este.

Kell ennél több?

Ótott Ferenc, a Vitézi Rend Csongrád-Csanád megyei törzskapitánya, egyben a Horthy Csónakház üzemeltetője egy olyan házban lakik, amely egy, a Tiszán lebegő stégre épült – az extravagáns megoldás többek között arra is jó, hogy egy ilyen imádni való vendéget fogadhasson karácsonykor:

Sőt, nem szimpla vendéget, hanem többes számban, rögtön kettőt is – az egymással és a videón látható fadarabbal kergetőző hódok rögtön a szívünkbe lopták magukat:

Az eurázsiai hód őshonos volt a Kárpát-medencében, 1865-re ugyanakkor teljesen eltűnt, mert bundája és húsa miatt gyakorlatilag a komplett állományt levadászták. A WWF természetvédelmi szervezet még 1996-ban indította el a visszatelepítési programját, a jelek szerint sikerrel. 2008-ig az országban 234 példányt engedtek szabadon a Duna, a Tisza és a Dráva mellett, Szeged környékére 2006-ban nyolcat hoztak. Magyarországon a becslések szerint nagyjából ezer hód él.

KORÁBBAN ÍRTUK A HÓDOKAT ELCSÍPŐ SZEGEDIRŐL

Két sztori, egy közismert szegedi – szűk egy hete számoltunk be Ótott Ferenc jótékonysági kezdeményezéséről, a múlt szombaton száz adag halászlé rotyogott a Fokán, a szegedi járványkórház megsegítésére:

Fotók: Ótott Ferenc, Horthy Úszóház

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb